Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ηλίας Αντωνίου: Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελες

antoniou ilias

 

Έξι μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Ακόμη όμως δεν έχουν καταλάβει ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, διαρκή εγρήγορση και πίεση στην Ευρώπη με κάθε μέσο ώστε να υλοποιήσει τις αποφάσεις για την κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη. Η απουσία κεντρικού σχεδίου συνολικής διαχείρισης είναι πλέον προφανέστατη. Το αποκρουστικό σχέδιο της Ν.Δ. που προσπαθεί να υλοποιήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκ. Στεφανής, ναυαγεί προτού καν αρχίσει η εφαρμογή του.

Ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. θα μπορούσε να κινηθεί σε μια γραμμή συναίνεσης στη διαχείριση του προσφυγικού γνωρίζοντας ότι υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας. Επέλεξε να μην το κάνει. Σπεκουλάρισε όσο μπορούσε για τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την χώρα ξέφραγο αμπέλι, για την Τασία που φέρνει τους ξένους να λιάζονται, για τους Αυστριακούς και την ομάδα Βίσεγκραντ που έχουν τα χίλια δίκια να μας κλείνουν τα σύνορα. Συμμάχησε με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία για να ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες εναντίον της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Και λίγο πριν τις εκλογές, υποσχέθηκε στον κόσμο της ότι θα διαχειριστεί το προσφυγικό με σιδηρά πυγμή. Ότι όλοι αυτοί «που έρχονται να αλλοιώσουν τη χώρα μας» θα παίρνανε πόδι. Ότι όσοι δεν έπαιρναν πόδι θα μπαίνανε σε κλειστά κέντρα κράτησης-φυλακές. Τώρα η Ν.Δ. διαπιστώνει ότι όλοι αυτοί τους οποίους ξεσήκωνε για τη βοηθήσουν να έρθει στην εξουσία έχουν στραφεί εναντίον της. Όσο προσπαθεί να συμβιβαστεί μαζί τους τόσο χάνει τον έλεγχο της κατάστασης. Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός του Χιώτη υφυπουργού Εργασίας, Ν. Μηταράκη, επιθέσεις αυτονόητα καταδικαστέες, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Το αποκρουστικό πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό είναι αντί για χώρους φιλοξενίας και πολιτικές ένταξης για τους κατατρεγμένους του κόσμου, σχέδιο απέραντης φυλακής, κλειστά κέντρα κράτησης τα ονομάζει, ακόμα και για μικρά παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα εξαιτίας των πολέμων ή της πείνας. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, όνειδος για τον ανθρωπισμό, χωρίς προηγούμενο σε όλη την Ευρώπη, παραβιάζουν όλες τις διεθνείς συνθήκες, ξεπερνώντας ακόμα και τις πρακτικές του Σαλβίνι στην Ιταλία. 19.000 άνθρωποι στη Μόρια, 5800 άνθρωποι στη ΒΙΑΛ της Χίου και χιλιάδες στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, άνθρωποι που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, θα βρεθούν φυλακισμένοι στο όνομα του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» που η ΝΔ εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις υπάρχουσες δομές είναι τραγικές. Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όχι απλώς δεν προστατεύονται επαρκώς αλλά απειλούνται άμεσα, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί άμεσα το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών με στέγαση σε αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα, που είχε εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι να υλοποιηθεί πρέπει να βρεθούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προσωρινές λύσεις στέγασης για να προστατευτούν οι άνθρωποι από τις καιρικές συνθήκες. Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο για να απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων και βελτίωση των συνθηκών, θα είμαστε δίπλα στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού επέδειξε και επιδεικνύει πρωτοφανή στήριξη στο πολυσύνθετο ζήτημα του προσφυγικού, κάνοντάς μας περήφανους και δείχνοντας τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.




Total
0
Shares
Previous Article
pefkianaki maria ofthalmiatros new

Η γνωστή χειρουργός οφθαλμίατρος Μαρία Πευκιανάκη κάθε 15 ημέρες προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην περιοχή μας!

Next Article
Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας των καταστημάτων ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας των καταστημάτων ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ