Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ηλεκτρονικές πληρωμές σύντομα και στη ΔΕΥΑΤ

Ηλεκτρονικές πληρωμές σύντομα και στη ΔΕΥΑΤ

Ηλεκτρονικές πληρωμές σύντομα και στη ΔΕΥΑΤ

Ακόμη ένα βήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση της γραφειοκρατίας έκανε η ΔΕΥΑΤ. Σε εφαρμογή και μέτρων για λιγότερο συνωστισμό σε υπηρεσίες, η Δημοτική Επιχείρηση δημιούργησε την υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών ύδρευσης/αποχέτευσης.

Πλέον, μέσω της ιστοσελίδας www.deyat.gr και σε συνεργασία με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ο πολίτης επιλέγει τις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες /ebill Ηλεκτρονικοί Λογαριασμοί» και μεταφέρεται σε ασφαλή ιστοσελίδα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ακολούθως, θα διενεργεί τη συναλλαγή του στον διαδικτυακό τόπο της τράπεζας, χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα και, συγκεκριμένα VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD και MAESTRO.

Η διαδικασία

ΒΗΜΑ 1
Στην αρχική οθόνη του διαδικτυακού τόπου της ΔΕΥΑ Τρικάλων, ο χρήστης επιλέγει  «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / ebill Ηλεκτρονικοί Λογαριασμοί»

ΒΗΜΑ 2
Ο χρήστης εγγράφεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών λογαριασμών.

ΒΗΜΑ 3
Με την είσοδό του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών λογαριασμών, εμφανίζεται η καρτέλα του καταναλωτή και, εν συνεχεία, η επιλογή «Πληρωμή Λογαριασμού Μέσω Κάρτας».

ΒΗΜΑ 4
Το σύστημα εμφανίζει συμπληρωμένα τον κωδικό πληρωμής και το ποσό οφειλής του τελευταίου λογαριασμού ύδρευσης/αποχέτευσης.

ΒΗΜΑ 5

Ο χρήστης πρέπει να καταχωρήσει τα δεδομένα, δηλαδή οδός, αριθμός, πόλη, Τ.Κ., περιοχή και email.

ΒΗΜΑ 6
Με την καταχώρηση των δεδομένων ο χρήστης μεταφέρεται σε ασφαλή ιστοσελίδα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ώστε να καταχωρήσει τα στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας (οποιουδήποτε τραπεζικού καταστήματος) και να διενεργήσει τη συναλλαγή.

ΒΗΜΑ 7

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης ενημερώνεται για την επιτυχή ή όχι εκτέλεση της συναλλαγής με μήνυμα στην οθόνη του και του δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσει τη συναλλαγή σε αρχείο τύπου pdf.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑ Τρικάλων δε διατηρεί και δε διαχειρίζεται κανένα στοιχείο της πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας του χρήστη.

Ο δημότης που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης του λογαριασμού του νερού, δεν επιβαρύνεται με τραπεζικά ή άλλου είδους έξοδα.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η διαδικασία θα είναι έτοιμη για χρήση και η ΔΕΥΑΤ θα προβεί στη σχετική ανακοίνωση.

Ηλεκτρονικές πληρωμές σύντομα και στη ΔΕΥΑΤ




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκίνησαν τα έργα για τον διπλασιασμό του βιολογικού των Τρικάλων

Ξεκίνησαν τα έργα για τον διπλασιασμό του βιολογικού των Τρικάλων

Next Article
Θερινά εντατικά μαθήματα στο "Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης"

Θερινά εντατικά μαθήματα στο "Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης"