Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ικανοποίηση του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη για την ανάθεση της προστασίας των έργων του Αχελώου

fanis stathis dhmarxos mouzakiou

Ικανοποίηση του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη για την ανάθεση της προστασίας των έργων του Αχελώου

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης για την ολοκλήρωση από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, της διαδικασίας δημοπράτησης και ανάθεσης εκτέλεσης του έργου: «Επείγουσες εργασίες άρσης φερτών υλών από τους ποταμούς Αχελώο και Κουμπουργιανίτικο, για την αποφυγή κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και λοιπές κατασκευές ασφάλειας υφιστάμενων ημιτελών κατασκευών στα έργα εκτροπής Αχελώου. – Εφαρμογή Σχεδίου Παρακολούθησης της Ασφάλειας των ημιτελών έργων Φράγματος Συκιάς και Σχεδίου Εντοπισμού και Ενημέρωσης Κινδύνου από πιθανή καταστροφή των προφραγμάτων Συκιάς» προϋπολογισμού 1.880.460 Ευρώ.

axeloos erga

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο μας, τον γειτονικό Δήμο Αργιθέας, αλλά και για ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας, η οποία καταδεικνύει την ειλικρινή βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει την ευρύτερη περιοχή μας από καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Επιπλέον, η εν λόγω Υπουργική απόφαση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των πολιτικών προθέσεών της να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες απεμπλοκής της αποπεράτωσης των ημιτελών σήμερα, έργων μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κώστα Καραμανλή, για τη ζέση που έχει επιδείξει να δοθούν λύσεις σε κρίσιμα επιμέρους θέματα αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού εγχειρήματος.

Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι καθοριστικές είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. Ενώ, ουσιαστικές επαφές έχουν συνεχώς από την πλευρά τους ο Υπουργός  Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και οι κυβερνητικοί βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Τα έργα μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο Θεσσαλικό κάμπο είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν, διότι, κατά κοινή ομολογία, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στον ορεινό όγκο, εξασφαλίζοντας τεράστια ενεργειακά και υδάτινα αποθέματα, υπερπολύτιμα για την περιφέρειά μας και τη χώρα.

Ως Δημοτική αρχή, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την πορεία του θέματος και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για οριστική επανέναρξη των εργασιών.




Total
0
Shares
Previous Article
Ουσιαστική και αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Ασημίνας Σκόνδρα για την καταπολέμηση της βίας

Ουσιαστική και αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Ασημίνας Σκόνδρα για την καταπολέμηση της βίας

Next Article
Λύνεται το ζήτημα των Νέων Αγροτών για τις κηπευτικές καλλιέργειες

Λύνεται το ζήτημα των Νέων Αγροτών για τις κηπευτικές καλλιέργειες