Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ικανοποίηση του Δημάρχου Καρδίτσας για την ένταξη των αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού στο ΠΔΕ

Η σχετική μελέτη είχε συνταχθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, έπειτα από την ανακοίνωση της ένταξης του έργου “Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού” στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι υδάτινοι πόροι και η ορθολογική διαχείρισή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας μιας περιοχής.

Θεωρούμε επομένως ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή την “Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού” που, όπως ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12.500.000 €.

Είναι ένα έργο που θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό τα μεγάλα προβλήματα απώλειας νερού και γενικότερης λειτουργίας του δικτύου, τα οποία απορρέουν κυρίως από την παλαιότητά του.

Γι’ αυτό και κατά τη θητεία μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχαμε συντάξει τη μελέτη, καθώς το συγκεκριμένο έργο ήταν βασική προτεραιότητά μας και προωθήσαμε την ένταξή του, υλοποιώντας ταυτόχρονα συμπληρωματικά έργα, όπως την ανακατασκευή δευτερευουσών διωρύγων και την αντικατάσταση της κεντρικής διώρυγας του δικτύου.

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την δρομολόγηση του έργου και θα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία υλοποίησής του.”




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου με τους προέδρους των Τ.Κ. του Δ. Παλαμά

Next Article

24ώρη απεργία στο TRT