Ικανοποίηση στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για την παραμονή του τμήματος Δασοπονίας

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση του  υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να εντάξει από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων και το «Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του ΤΕΙ Θεσσαλίας,  γεγονός που σημαίνει την διατήρηση του τμήματος  στην Καρδίτσα.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συγχαίρει τους υπευθύνους του ΤΕΙ Θεσσαλίας για την δικαίωση των προσπαθειών τους, όλους τους Βουλευτές, αλλά και όλους τους φορείς του Νομού που βοήθησαν στην πολύμηνη προσπάθεια. Είμαστε ευχαριστημένοι που οι συντονισμένες προσπάθειές μας, αλλά και οι αλλεπάλληλες συσκέψεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με τα στελέχη και την ηγεσία του Υπουργείου, απέδωσαν καρπούς.

Το «Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της εκπαίδευσης με την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, της διαχείρισης των δασών, της ανάπτυξης του οικοτουρισμού, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της προστασίας των φυσικών περιοχών.

Η αναβάθμιση του Τμήματος η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία αλλά και των προτάσεων των υπευθύνων  είναι αυτό για το οποίο θα πρέπει να φροντίσει η πολιτεία, καθιστώντας το «Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» ελκυστικό στους νέους και αποτελεσματικό στην κοινωνία.Total
0
Shares