Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ίδρυση παραρτήματος της ΕΟΔΥΑ στα Φάρσαλα

logo eodya 1

Ίδρυση παραρτήματος της ΕΟΔΥΑ στα Φάρσαλα

Έπειτα από πολύμηνες επαφές και συζητήσεις με θεσμικούς Φορείς και Πολίτες της περιοχής, αποφασίστηκε η Ίδρυση παραρτήματος της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) στα Φάρσαλα, σύμφωνα με το αρθ. 2 του εγκεκριμένου και ισχύοντος καταστατικού.

Η ίδρυση παραρτήματος της ΕΟΔΥΑ στην Επαρχία Φαρσάλων με έδρα τα Φάρσαλα, έχει ως σκοπό την Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Εθελοντών στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που απειλούν ή θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία & τη Ζωή συνανθρώπων μας, από Καταστροφικά φαινόμενα (Φυσικές ή Τεχνολογικές καταστροφές).

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, έγινε η 1η συνάντηση και αναλυτική ενημέρωση υποψηφίων Εθελοντών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 θα γίνει η 2η και τελευταία ενημερωτική συνάντηση με υποψήφιους Εθελοντές.

Η έναρξη της Βασικής εκπαίδευσης, για το νεοσύστατο Παράρτημα της ΕΟΔΥΑ Φαρσάλων, θα γίνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή από 19:30 – 21:30.

Στόχοι

• Βασικός στόχος είναι η προώθηση του Οργανωμένου Εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας τη στελέχωση της ΕΟΔΥΑ, με Εθελοντές κατοίκους των Φαρσάλων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Φαρσάλων.
• Η δημιουργία ενός ¨Πυρήνα Εθελοντών¨ ο οποίος θα αποτελέσει τον σημαντικότερο ¨κρίκο¨ της αλυσίδας παροχής εξειδικευμένης βοήθειας σε έκτακτες καταστάσεις Πολιτικής Προστασίας για την ευρύτερη περιοχή.
• Η Πιστοποιημένη εκπαίδευση των Εθελοντών στην Εκτίμηση και Διαχείριση επειγόντων υγειονομικών περιστατικών (Παροχή Α΄ Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ, αντιμετώπιση Πολυτραυματία κτλ).
• Η Πιστοποιημένη εκπαίδευση των Εθελοντών στη Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα (Σχολή Επιμόρφωσης ΠΣ).
• Η Πιστοποιημένη εκπαίδευση Εθελοντών στην Έρευνα – Διάσωση με χρήση συμβατικού ή εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού (συστήματα Τηλεπικοινωνιών, χρήση drone κτλ).
• Η Πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Έρευνα – Διάσωση – Επιβίωση στο Υγρό Στοιχείο (Θαλάσσια ατυχήματα, πλημμύρες κτλ).
• Η Πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Έρευνα – Διάσωση – Επιβίωση σε Ορεινά συμβάντα & ατυχήματα.
• Η εκπαίδευση στη χρήση εξειδικευμένου Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και μέσων Διάσωσης (γεννήτριες, αντλίες υδάτων, ειδικά εργαλεία κοπής κτλ).
• Η ένταξη της ¨ΕΟΔΥΑ Δ. Φαρσάλων¨ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας και η συμμετοχή της στο Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δ. Φαρσάλων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Στήριξη του παραπάνω εγχειρήματος απο τη Δημοτική Αρχή και την τοπική Κοινωνία, κρίνεται σημαντική και καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία της ¨ΕΟΔΥΑ Δήμου Φαρσάλων¨.

Τα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για τους Πολίτες του Δήμου Φαρσάλων, είναι η παροχή Δωρεάν Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης, η Υγειονομική υποστήριξη Κοινωνικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών & Ψυχαγωγικών εκδηλώσεών που υλοποιεί ο Δήμος και οι εποπτευόμενοι Οργανισμοί του, με Πιστοποιημένους – Εκπαιδευμένους Εθελοντές κ.α.




Total
0
Shares
Previous Article
ped thessalias etisio sinedrio 1

Ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Καστράκι Μετεώρων

Next Article
kalpi ekloges

 Ανακοίνωση του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δήμου Μουζακίου