Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 272.000 ευρώ σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, πρέπει να μη χαθεί ούτε λεπτό για να μη χαθεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη δημόσια περίθαλψη»

Στην τελική ευθεία οδεύει η διαδικασία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 272.107,98 ευρώ.
Ειδικότερα, υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τέσσερις νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης που αποτελούν μέρος του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Γ.Ν. Βόλου». Φορέας Υλοποίησης της Πράξης και Κύριος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οι συμβάσεις αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :

ΣΥΜΒΑΣΗ 1 προϋπολογισμού 46.125,00 € : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ / ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡΑΣ (TEM 3)

ΣΥΜΒΑΣΗ 2 προϋπολογισμού 15.652,98€ : ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΙ 3 ΚΑΝΑΛΙΩΝ (TEM 18)

ΣΥΜΒΑΣΗ 3 προϋπολογισμού 138.375,00 € : ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡΑΣ (TEM 3)

ΣΥΜΒΑΣΗ 4 προϋπολογισμού 71.955,00 € : ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ, ΖΑΓΟΡΑΣ, ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ(TEM 6)

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι προς υπογραφή Συμβάσεις προέκυψαν μετά από Διεθνή Διαγωνισμό.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό, αναμένεται η βελτίωση του επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών λειτουργιών στον τομέα της Α’βάθμιας φροντίδας. Θα ενισχύσει σημαντικά τον χαρακτήρα των κέντρων υγείας. Μείωση κόστους λόγω: μείωσης χρόνου αναμονής ασθενών, και αποφυγής παραπομπής τους προς το Νοσοκομείο, μειωμένο κόστος συντήρησης. Βελτίωση του επιπέδου ικανοποίησης του χρήστη (πελάτη-ασθενή), σε μία περιοχή η οποία την χαρακτηρίζει η βαριά βιομηχανία, και η αυξημένη τουριστική επισκεψημότητα σε όλο το χρόνο και ιδίως την θερινή περίοδο όπου υπολογίζοντας και τα νησιά των Σποράδων ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Οδεύοντας στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας, συνεχίζει να εξοπλίζει νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές με όλα εκείνα που χρειάζονται ώστε να παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες περίθαλψης υψηλού επιπέδου. Η προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει σήμερα ένα σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία με 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ.

Επειδή όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά, οφείλω να ζητήσω για μία ακόμη φορά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να επισπεύσουν τις διαδικασίες που τους αφορούν και να προειδοποιήσω πως σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για την απώλεια κοινοτικών κονδυλίων αλλά της δυνατότητας των νοσοκομείων μας και των Κέντρων Υγείας να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό, θα τους βαρύνει.

Πρέπει να μη χαθεί ούτε λεπτό για να μην απολεσθούν χρήματα και ποιότητα στη δημόσια περίθαλψη για τους πολίτες».




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Λάρισα

Next Article

Εργασίες συντήρησης στο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας