Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Άδικες και αυθαίρετες οι οριζόντιες ρυθμίσεις του φορολογικού ν/σ

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Άδικες και αυθαίρετες οι οριζόντιες ρυθμίσεις του φορολογικού ν/σ - Η επόμενη μέρα της μεσογειακής καταιγίδας DANIEL - Προτάσεις του Ι.Σ.Κ. - Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Η κινητοποίηση κατά την κακοκαιρία Daniel

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Άδικες και αυθαίρετες οι οριζόντιες ρυθμίσεις του φορολογικού ν/σ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση είναι άδικο και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του. Με το νομοσχέδιο εισάγονται αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μέθοδοι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής οι οποίες δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις κάλπες, καθώς ανήκαν στη λογική του παρελθόντος. Αντί αυτής της τακτικής, μπορεί να υιοθετηθεί η προσφάτως ψηφισθείσα από τον ελληνικό λαό πολιτική της μείωσης των άμεσων και έμμεσων φόρων, της οριστικής κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, με παράλληλη εφαρμογή των σύγχρονων εργαλείων ελέγχου που το οικονομικό επιτελείο έχει στη διάθεσή του (καθολική εγκατάσταση POS, mydata, διασύνδεση ταμειακών μηχανών με κεντρικό έλεγχο, κλπ).

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών αποδίδει υψηλούς φόρους και υπερβαίνει τους μέσους όρους των αυθαίρετων τεκμαρτών προσδιορισμών καθαρού κέρδους που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υπάρχουν αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι ιατροί στον κλάδο μας που θίγονται από τις οριζόντιες, άδικες και αυθαίρετες ρυθμίσεις του προσδιορισμού του τεκμαιρόμενου φορολογητέου εισοδήματος τους, χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να τις αντικρούσουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται επαγγελματικά στο περιθώριο και στον αφανισμό.

Είναι καιρός να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος της κυβέρνησης με όλους τους επιστημονικούς φορείς και επαγγελματικούς κλάδους της χώρας για ένα πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα που να αποδίδει και να εφαρμόζεται στη πράξη, πέραν από τις τακτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και τους αυθαίρετους συλλήβδην χαρακτηρισμούς περί φοροφυγάδων. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δε λύνεται με οριζόντια μέτρα, προϋποθέτει τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων που θα περιλαμβάνει αφενός τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος και απαραιτήτως θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κατά του φορολογικού νομοσχεδίου και φυσικά στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και όλων των επιστημονικών φορέων της περιοχή μας. Παροτρύνουμε τους ιατρούς μας να κλείσουν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων τα ιατρεία τους για να βρεθούμε όλοι μαζί σήμερα το μεσημέρι στη 1 μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης και να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους φορείς κατά των άδικων, οριζόντιων και αυθαίρετων ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο Πρόεδρος

Σίμος Θωμάς

Ο Αντιπρόεδρος Α’

Παπούλιας Δημήτριος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ρωτσιάμης Νικόλαος
Total
0
Shares
Previous Article
akadimia ASM Karaiskakis

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ: Νίκη της Κ12 εκτός έδρας και ισοπαλία για την Κ16

Next Article
Συνάντηση του βουλευτή Καρδίτσας κ.Σπάνια με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Θεμιστοκλέους

Συνάντηση του βουλευτή Καρδίτσας κ.Σπάνια με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Θεμιστοκλέους