Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιανός: Σε υποδομές οι μεγαλύτερες ζημιές στο Δήμο Μουζακίου

kentro ygeias gefira mpalanou

Έπειτα από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε σφοδρά το Δήμο Μουζακίου, εκτεταμένες ζημιές καταγράφηκαν, κυρίως σε έργα υποδομών στο Δήμο Μουζακίου.

Σε δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης στο Mouzakinews.gr, τόνισε:

 «Την επόμενη μέρα της «βιβλικής» θα έλεγα καταστροφής, βλέποντας με ψυχραιμία και αποτιμώντας τα μεγάλα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά του ο «Ιανός», μπορώ να κατατάξω τις μεγαλύτερες ζημιές στις υποδομές κυρίως ως εξής:

 Ο «αφανισμός» του περιφερειακού δρόμου, οδήγησε στη μερική κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου καθιστώντας το κτίριο κατεδαφιστέο και αδύνατη την πρόσβαση με τα χωριά του Δήμου Αργιθέας.

Οι γέφυρες: οικισμού Μουζακίου (δύο στον αριθμό), Καραϊσκάκη, Μπαλάνου, Ανθοχωρίου, Μεσορράχης, κατέπεσαν με αποτέλεσμα να αποκοπεί πλήρως η  πρόσβαση με τον ορεινό όγκο.

Το οδικό δίκτυο των ορεινών χωριών είναι σχεδόν κατεστραμμένο. Ενδεικτικά να πω, πως στην Τ.Κ. Οξυάς δεν υπάρχει το 80% του δικτύου.

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν σε στέγες σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των έντονων ανέμων. Για το λόγο αυτό κλείσαμε για (1) μία εβδομάδα τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου, αποτιμήσαμε τις ζημιές που προκλήθηκαν και απέστειλα έγγραφη ενημέρωση προς τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους κατέστησα σαφές πως εν όψει του επερχόμενου χειμώνα είναι αμφίβολη η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στα πεδινά χωριά, κανάλια, αρδευτικές σωληνώσεις, γεωτρήσεις, έχουν καταστραφεί και θα πρέπει για να προλάβουν οι αγρότες μας τη νέα αρδευτική περίοδο θα πρέπει να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές. Αγροτική οδοποιία δεν υπάρχει, έχει καταστραφεί.

Αντιλαμβάνεστε πως τα έργα των αποκαταστάσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα!

Ζητώ την άμεση συνδρομή της πολιτείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να διασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση των ζημιών».

katastrofi kentrou ygeias

gefira Mpalanou




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Next Article
gsbe epimelitirio karditsas

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΓΣΕΒΕΕ στην Καρδίτσα

Related Posts