Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Ιανός» και αποκαταστάσεις καταστροφών : Στο ίδιο έργο θεατές

karavidas giorgos

«Ιανός» και αποκαταστάσεις καταστροφών : Στο ίδιο έργο θεατές

Αφορμή για τις λίγες τούτες  γραμμές η ερώτηση που κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάστηκα να απευθύνω για πολλοστή φορά προς τον κο Δήμαρχο Μουζακίου, σχετικά με το θέμα των αποκαταστάσεων των καταστροφών, που η θεομηνία του «Ιανού» προξένησε στα χωριά μας (ορεινά και πεδινά) αλλά και η καθιερωμένη, πλέον, απάντηση  που από τον ίδιο έλαβα πως όλα είναι θέμα χρηματοδοτήσεων, οι οποίες αναμένονται «γενναίες».

Εκείνο, ωστόσο, που όλοι μας μέχρι σήμερα βλέπουμε είναι οι ελλιπέστατες χρηματοδοτήσεις τύπου «παρηγοριά στον άρρωστο», που ο κος Δήμαρχος «καταφέρνει» ν’ αποσπά κάθε φορά που επισκέπτεται τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα και όπου ζητά δέκα αλλά δεν παίρνει ούτε τα μισά κι ας πανηγυρίζει με τα σχετικά δελτία τύπου.

Χρηματοδοτήσεις που δαπανώνται για εργασίες με απ’ ευθείας αναθέσεις του κου Δημάρχου, για τις οποίες, ας το θυμηθούμε, έχει αναλάβει ο ίδιος την πλήρη ευθύνη. Χρηματοδοτήσεις για εργασίες χωρίς κανένα σχεδιασμό και προγραμματισμό, με συνέπεια την έλλειψη και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, κάτι που όλοι οι δημότες βιώνουν και τους γεμίζει αγανάκτηση και απαισιοδοξία.

Δυστυχώς, προφανής, πλέον η οσφυοκαμψία της δημοτικής αρχής απέναντι στην κεντρική εξουσία, τη στήριξη της οποίας (ας το θυμηθούμε κι αυτό) είχε απολαύσει πλήρως για την εκλογή της. Μια κεντρική εξουσία που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κερδίζει χρόνο και ανοχή, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πληγέντων από τις καταστροφές της παραπάνω θεομηνίας και απολαμβάνοντας, όπως όλα δείχνουν, την πλήρη προς τούτο στήριξη των διοικούντων το Δήμο Μουζακίου.

Θ’ αποφασίζουμε, επιτέλους, να γίνουμε όσο διεκδικητικοί και απαιτητικοί χρειάζεται, προτάσσοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και μένοντας μακριά από πολιτικά παιχνίδια, με αντίστοιχες επιδιώξεις και σκοπιμότητες; Γιατί ο Απρίλιος, που θα έμπαιναν οι μπουλντόζες να τα κάνουν όλα «αεροδρόμια», πέρασε….

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους.

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός σύμβουλος (Ενωτική πρωτοβουλία),

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Κ. Αγοραστός στη σύσκεψη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου: «Ο Αχελώος πηγή ζωής για τη Θεσσαλία»

Κ. Αγοραστός στη σύσκεψη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου: «Ο Αχελώος πηγή ζωής για τη Θεσσαλία»

Next Article
Τώρα, που ο κουρνιαχτός για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αργιθέα «έκατσε» κάπως…. - Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Δίκτυο για την προστασία των Αγράφων: Παρέμβαση στη διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Related Posts