Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά στη Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019

katsavria xrysoula karaiskakeia

 

Η ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019

Στην 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019, παραβρέθηκε η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, την Τρίτη στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας και στο χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν για όλους μας ένα σημείο αναφοράς, με αναμνήσεις, εικόνες, ήχους και χρώματα που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία αυτής της πόλης, σφράγισαν την προσήλωσή της στον πολιτισμό και την παράδοση, ενεργοποίησαν το εθελοντικό πνεύμα, κινητοποίησαν τη συλλογικότητα και  ενδυνάμωσαν την κοινωνική συνοχή.

Από τα 52 χρόνια της ιστορικής διαδρομής τους, τα τελευταία 35 είχα τη χαρά να συμμετέχω και εγώ ενεργά σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό, ως πολίτης και ως μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων. Η σημερινή εκδήλωση για μένα είναι διπλά συγκινητική, γιατί μου θυμίζει ωραίους συλλογικούς αγώνες και αγωνίες που μοιράστηκα με πολλούς από εσάς, για την οργάνωση και την καθιέρωσή τους.

Τα Καραϊσκάκεια πέρα από το ανεξίτηλο πολιτιστικό τους αποτύπωμα, είναι η πιο σημαντική πολιτιστική εκδήλωση εξωστρέφειας, που έκανε την Καρδίτσα γνωστή σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς. Ανέδειξε τα κοινά στοιχεία με την πολιτιστική κληρονομιά άλλων λαών και ενίσχυσε την διαπολιτισμικότητα και τη φιλία με τους  λαούς όλου του κόσμοu. Τα Καραϊσκάκεια δίνουν τη  δυνατότητα σε ομάδες που είναι διαφορετικές να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και αναδεικνύουν τη  βιοποικιλότητα και την πολυχρωμία του καθημερινού πολιτισμικού τοπίου.

H «Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού-Καραϊσκάκεια», ανθεκτική στο χρόνο, πάντα ανανεωμένη, πάντα επίκαιρη, μας γεμίζει καμάρι για τον τόπο μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Κάθε χρόνο δίνει το μεγάλο παρόν, χάρη στις σημαντικές προσπάθειες της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και το μεράκι εκατοντάδων Καρδιτσιωτών, και σε αυτούς τους αφανείς υποστηρικτές του θεσμού νομίζω ότι οφείλουμε όλοι μας το σεβασμό  και το πιο μεγάλο μας ευχαριστώ.

Στο πλαίσιο χάραξης μιας δυναμικής περιφερειακής πολιτικής για τον Πολιτισμό, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Ζορμπά θέματα πολιτιστικής πολιτικής με στόχο την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών της τοπικής παράδοσης της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας.

Θα ήθελα να τονίσω τη στήριξη του υπουργείου για τα Καραϊσκάκεια που και φέτος χρηματοδοτεί με 9.000 ευρώ, όπως και τους άλλους σημαντικούς θεσμούς που φιλοξενεί ο νομός μας.

Συμφωνήσαμε με την κ. Ζορμπά, ότι τα συγκριτικά πολιτιστικά πλεονεκτήματα της Καρδίτσας αποτελούν ένα σταθερό απόθεμα που αν αξιοποιηθεί άμεσα μπορεί να αποτελέσει μια νέα διέξοδο για την πολιτιστική ανάπτυξη του νομού και σημείο αναφοράς για τον τουρισμό κάθε είδους.

Η υπουργός αποδέχτηκε συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλα για την ενίσχυση των σημαντικών Φεστιβάλ της Καρδίτσας και την ουσιαστική επίλυση των καταστατικών και φορολογικών θεμάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται με το νέο μητρώο πολιτιστικών συλλόγων του υπουργείου.

Η αγάπη μας για την πολιτιστική μας κληρονομιά και η σταθερή βούληση για την αξιοποίησή της, είναι ο καλύτερος εγγυητής για την συνέχιση και την ενίσχυση αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού. Τα Καραϊσκάκεια έχουν σίγουρα πολλά να μας δώσουν.»

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

katsavria.gr




Total
0
Shares
Previous Article
papageorgiou stavros ekloges

Παιδεία: Η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας

Next Article
Γ. Κωτσός: Οι αστυνομικοί χρειάζονται πραγματική ενίσχυση και επαγγελματική θεσμική θωράκιση!

Γ. Κωτσός: Οι αστυνομικοί χρειάζονται πραγματική ενίσχυση και επαγγελματική θεσμική θωράκιση!