Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η υγεινομική υποβάθμιση στην εποχή του κοροναϊού

Ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην αρχή της εξέλιξής του
syriza

Η υγεινομική υποβάθμιση στην εποχή του κοροναϊού…

Ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην αρχή της εξέλιξής του, ας μην ξεχνάμε ότι ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας, βιώνουμε το παράδοξο της “ατομικής ευθύνης”. Η κυβέρνηση εμφανίζεται άτολμη και αμήχανη μπροστά στην καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, παραπαίει λαμβάνοντας περιστασιακά ανεπαρκή μέτρα, που δεν περιορίζουν την επιδημία, καταστρέφουν την οικονομία, ενώ παράλληλα μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες, συνεπικουρούμενη από τα φιλικά της μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε τοπικό επίπεδο, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική, αν αναλογισθεί κανείς και τις συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον τόπο μας. Η τοπική οικονομία βρίσκεται σε κώμα, οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες ζουν τη μεγαλύτερη ανασφάλεια των τελευταίων δεκαετιών, ενώ δεν φαίνεται ελπίδα ανάκαμψης στο κοντινό μέλλον. Παράλληλα, σε υγειονομική βόμβα μετατρέπεται ο τόπος μας, με την ανεξέλεγκτη αύξηση των κουνουπιών, τα νεκρά ζώα, τη σήψη οργανικών υλών και τη λάσπη και σκόνη που πλέον έγινε καθημερινός εφιάλτης.

Απαιτούνται λοιπόν γενναίες αποφάσεις και χρήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αντί για ανέξοδα ευχολόγια και αποσπασματικά μέτρα. Περιορισμός των μαθητών ανά τμήμα, πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών, αποφασιστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασία της εργασίας και των εργαζομένων, αποζημίωση και στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν, ώστε να μπορέσουν σύντομα να ορθοποδήσουν.

Ο λαός έχει ανάγκες, έχει κρίση και υπομονή αλλά έχει και μνήμη…

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ενημέρωση βαμβακοκαλλιεργητών για την αποτελεσματική προστασία των καλλιεργειών

Ενημέρωση βαμβακοκαλλιεργητών για την αποτελεσματική προστασία των καλλιεργειών

Next Article
perifereia thessalias logo

583 νέα επιχειρηματικά σχέδια στη Θεσσαλία από τα προγράμματα «Επενδύω» και «Επανεπενδύω»