Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η βουλευτής Ν. Καρδίτσας Χ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου στο Σύλλογο «Φλόγα»

 

Η βουλευτής Ν. Καρδίτσας Χ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου στο Σύλλογο «Φλόγα» την Τρίτη 11-09-2018

Η «ΦΛΟΓΑ» του εθελοντισμού κρατά ζωντανή τη φλόγα της Αγάπης και της Συμμετοχής στην Καρδίτσα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η  βουλευτής Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, επισκέφθηκε το σύλλογο «Φλόγα» -το σύλλογο εθελοντών γονέων με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες- επιβεβαιώνοντας μια δυνατή και μακρόχρονη σχέση φιλίας και συνεργασίας.

Η βουλευτής συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Δώρα Γαρίτου, μέλη του Δ. Σ., εθελοντές γονείς και φίλους του συλλόγου. Η πρώτη σπίθα της φλόγας άναψε στην Καρδίτσα πριν δυο χρόνια και με τη δράση της διακριτικά φωτίζει και ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας.

Αρχικά η κ. Κατσαβριά περιηγήθηκε στη μικρή έκθεση με σχολικά και άλλα είδη, και ενημερώθηκε για την πλούσια δράση της Φλόγας Καρδίτσας. Οι γονείς εθελοντές και οι φίλοι του συλλόγου, εντυπωσίασαν με τα χειροτεχνήματα και την ευρηματικότητα των δράσεών τους. Ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί καλαίσθητα και οικολογικά προϊόντα κάθε λογής, από μολύβια και σχολικά τετράδια μέχρι μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης!

Όλοι αναγνώρισαν τη συγκινητική στήριξη και την ενθάρρυνση που δέχθηκαν από τους κατοίκους της πόλης και όλου του νομού, ώστε η Φλόγα της Καρδίτσας να βρεθεί φέτος στην τρίτη θέση, ανάμεσα σε όλα τα παραρτήματα του συλλόγου που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκαν οι κύριοι στόχοι του συλλόγου ως προς την παροχή άριστης ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ποιότητας ζωής για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, μακριά από προκαταλήψεις και περιθωριοποίηση.

Η Φλόγα ιδρύθηκε πριν 31 χρόνια με τη συμπαράσταση γιατρών, νοσηλευτών καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Έχει αναδειχθεί, μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.

Τονίστηκε ότι πρόκειται για την πρώτη ΜΚΟ στην χώρα μας που ελέγχεται από Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Ο έλεγχος αυτός εκτός από τα οικονομικά επεκτείνεται και στον έλεγχο της τήρησης των στόχων, όπως αυτοί περιγράφονται στο καταστατικό της.

Η Βουλευτής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εθελοντές και φίλους της Φλόγας που βρέθηκαν εκεί. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι η  Φλόγα Καρδίτσας μόλις κοινοποίησε την παρουσία της στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και ζήτησε τη βοήθεια και την συνδρομή των συνανθρώπων μας, βρήκε άμεση ανταπόκριση, κινητοποίησε την ευαισθησία τους και έδωσε διέξοδο στις  αναζητήσεις τους για προσφορά μέσα από μία οργανωμένη προσπάθεια.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκε και το θέμα της στέγης του συλλόγου. Αυτά τα δύο χρόνια η Φλόγα Καρδίτσας φιλοξενείται, μετά από παραχώρηση  του Ταμείου Στρατού, στο κτίριο της παλιάς Στρατονομίας. Η πρόεδρος κ. Δώρα Γαρίτου, δήλωσε την πρόθεσή τους να επιδιώξουν την ανανέωση της σύμβασης και την παραμονή τους στον ίδιο χώρο που διευκολύνει την πρόσβαση στο κοινό και είναι ήδη γνωστός.

Τέλος η  κ. Κατσαβριά σημείωσε: «το κίνημα του εθελοντισμού πρέπει να στηριχθεί και να διευρυνθεί. Η ανθρωπιά και η αγάπη για το συνάνθρωπο, να δηλώνεται με πράξεις. Η Φλόγα δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να γίνουμε πιο δραστήριοι, και να βγούμε από το μικρόκοσμό μας. Να αντιληφθούμε ότι δίπλα μας ζουν οικογένειες και παιδιά με πραγματικά προβλήματα και ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Τελικά ότι μόνο μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη, με θάρρος και ευαισθησία,  μπορούμε να παλέψουμε τις δυσκολίες της ζωής».

KATSAVRIA GLOGA 1

KATSAVRIA GLOGA 3




Total
0
Shares
Previous Article

Κάλεσμα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας για τον εορτασμό του Αγίου Νικήτα

Next Article

Κώστας Τσιάρας: “Δήμιος” του Ασφαλιστικού Συστήματος ο νόμος Κατρούγκαλου