Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η τοποθέτηση του Τάσου Τσιαπλέ για τις ελλείψεις τεχνολόγων στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του ΠΠΝ Λάρισας

tasos tsiamples 800

Η τοποθέτηση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (28/6/22), για τις ελλείψεις τεχνολόγων στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του ΠΠΝ Λάρισας

Στη συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας (28/6/22), παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των Συλλόγων Ιατρών του ΠΠΝΛ και των Εργαζομένων στο ΠΠΝΛ, θέτοντας το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τεχνολόγους ακτινολόγους, ζητώντας την στήριξη του, στα αιτήματα που διεκδικούν.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας, ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, ανέφερε τα εξής:

Η γενικότερη πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που ακολουθούν τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και στην υγεία του λαού και των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.  Μια απ’ αυτές, είναι η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΠΝΛ, λόγω της πολύχρονης έλλειψης Τεχνολόγων Ακτινολόγων, που στην περίοδο της πανδημίας διογκώθηκε πολύ.

Ενώ στον οργανισμό του ΠΠΝΛ προβλέπονται 56 οργανικές θέσεις στο ακτινοδιαγνωστικό, σήμερα είναι καλυμμένες μόνο οι 33, ενώ από αυτές μόνο 20 είναι οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο. Οι υπόλοιποι 13 καλύπτουν σημαντικές θέσεις Τεχνολόγων Ακτινολόγων σε άλλα απαραίτητα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΠΠΝΛ.

Έτσι οι 2 αξονικοί του ΠΠΝΛ καλύπτονται από 1 Τεχνολόγο ταυτόχρονα, το ίδιο και οι 2 μαγνητικοί τομογράφοι. Ο αγγειογράφος του ΠΠΝΛ λειτουργεί σε 24ωρη βάση χωρίς Τεχνολόγο. Ο μαστογράφος, η οστική πυκνότητα και άλλες δυνατότητες που έχει το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΠΝΛ μένουν άλλοτε σε μερική και άλλοτε σε συνεχή αδράνεια. Μόνο 3 τεχνολόγοι υπάρχουν για να καλύψουν ΤΕΠ, Εξωτερικά Ιατρεία, 20 κλινικές του ΠΠΝΛ, φορητό ακτινολογικού σε νεογνά και ΜΕΘ.

Η οριακή λειτουργία του τμήματος έχει επιτευχθεί από την περικοπή ρεπό, αδειών και τον ηρωισμό των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη τις άδειες του 2021, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν συμπτώματα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Ως εκ τούτου δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος τόσο για την υγεία των εργαζομένων, όσο και των ασθενών.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, με στόχο την απαξίωση του ΕΣΥ, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων, ώστε να κατευθύνεται ο κόσμος στον επιχειρηματικό τομέα που ανθεί και στη Λάρισα.

Ως Λαική Συσπείρωση, θεωρούμε ότι το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας,  πρέπει να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο να ζητά από την κυβέρνηση και την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας και να στελεχωθεί το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΠΝΛ, με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως το ΠΠΝΛ με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.




Total
0
Shares
Previous Article
antzela gkerekou 1

Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου για την εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Next Article
Η νέα σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας για το 2023 - 21 έργα προϋπολογισμού 5.5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι - Τύμπανος - Αργιθέα - όρια ν. Καρδίτσας

21 έργα προϋπολογισμού 5.5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι - Τύμπανος - Αργιθέα - όρια ν. Καρδίτσας