Η τοποθέτηση της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το ψήφισμα που κατατέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο (10/2/2022)

Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η τοποθέτηση της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το ψήφισμα που κατατέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο (10/2/2022)

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται ξανά στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών, μεγαλοαγροτών. Κόντρα στην αστυνομοκρατία της κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν εμπαιγμό για τους βιοπαλαιστές γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αναμάσημα μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί ξανά και απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση τους, την ώρα που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας και ψηφίζει την πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε, για:

  • Μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.
  • Να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% όλοι οι πληγέντες αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις, οι οποίες πρέπει να δίνονται έγκαιρα σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις και να είναι ακατάσχετες.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής.

Θεωρούμε όμως υποκριτική την συμπαράσταση στους αγρότες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αφού την ίδια πολιτική ακολουθούσαν όταν ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και σαν αντιπολίτευση, μαζί με την Ν.Δ, τον περασμένο Νοέμβρη, απέρριψαν χωρίς καν συζήτηση 3 τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, που αφορούσαν α) την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, β) την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και γ) μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί άλλα λόγια να λέγονται στα «αλώνια» και άλλη στα «σαλόνια».

Για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα και η συμπόρευση τους με το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους.
Total
0
Shares