Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η θέση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη συνεδρίαση της 26/01/2016 συζήτησε διεξοδικά για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και για τις εξελίξεις που παρατηρούνται με την δικαιολογημένη και αγωνιστική αντίδραση όλων των παραγωγικών κλάδων της χώρας που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Η θέση της ΠΕΔ είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων.

Μετά από πολλά επώδυνα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας καθώς και η «πραγματική» οικονομία δεν αντέχουν νέα επώδυνα μέτρα.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των αγροτών χωρίς να διασφαλίζει παράλληλα τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή και τους ανθρώπους της.

Με βάση τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας:

  1. Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των Ελλήνων επιστημόνων.
  2. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που αγωνίζονται για επιβίωση. Ο αγώνας όλων των κοινωνικών ομάδων είναι κοινός γι’ αυτό πρέπει να αποφευχθούν οι όποιες ακραίες μορφές αγώνα.
  3. Ζητά από την Κυβέρνηση την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με όλους τους φορείς στη βάση αναλογιστικών μελετών προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
  4. Θεωρεί απαράδεκτη την υπονόμευση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι αναγκαίος πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας.
  5. Να ληφθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ειδική μέριμνα για τους νέους κυρίως αγρότες των ορεινών μειονεκτικών περιοχών (οδηγία 85/148/ΕΟΚ – 81/645/ΕΟΚ – Ν.4071/2012 αρ. 4) οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω μικρού κλήρου, άγονων εδαφών και ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.
  6. Απαιτεί από όλο το πολιτικό-κομματικό σύστημα να σταματήσει τη ρητορεία που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα προκειμένου να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις στα προβλήματα των ταμείων και του ασφαλιστικού γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Κωτσός Γεώργιος
Δήμαρχος  Μουζακίου
Total
0
Shares
Previous Article

Ενημέρωση του Δήμου Μουζακίου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Next Article

Παρουσίαση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Δ. Πύλης "ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ"