Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Συνεισφορά της Καρδίτσας για μια Σύγχρονη Οικολογική Πολιτική

 

Η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, έκλεισε τις πύλες της αφήνοντας πίσω της αξιόλογο έργο και υλικό που αν αξιοποιηθεί σωστά είναι ικανό να ανατροφοδοτήσει έναν ευρύτερο διάλογο και να εμπνεύσει  αποτελεσματικές και καινοτόμες οικολογικές παρεμβάσεις.

Η συμμετοχή παραγωγών του νομού Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας με οικολογικό αγροτικό προσανατολισμό, ευαισθητοποίησε τους επισκέπτες, απέδειξε ότι η Καρδίτσα παράγει βιολογικά προϊόντα και είναι σε θέση να στηρίξει μια διαφορετική διατροφική πρόταση, προσιτή στο μέσο καταναλωτή.

Η έμφαση που δόθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καταδεικνύει την αυξανόμενη ευαισθησία της κοινωνίας των πολιτών αλλά και το χρέος όλων των υπεύθυνων φορέων για την αλλαγή ρότας του αναπτυξιακού μοντέλου, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό στις επερχόμενες γενιές.

Έγινε κατανοητό ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, την επιστημονική γνώση, τα αξιόπιστα ερευνητικά αποτελέσματα , τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όμως, το πιο αποτελεσματικό εργαλείο, είναι η συλλογική μας βούληση και η αποφασιστικότητα να δούμε το μέλλον με τα μάτια του «ΕΜΕΙΣ» και όχι με τα μάτια του «ΕΓΩ». Είναι στο χέρι μας να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος και να πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Ήδη η χώρα μας δεσμεύτηκε πρόσφατα μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου, μέχρι το 2030, η ενέργεια που καταναλώνουμε να προέρχεται τουλάχιστον κατά 30% από ανανεώσιμες πηγές.

Η επιδίωξη της δίκαιης ανάπτυξης είναι εφικτή, μόνο αν ευαισθητοποιηθούμε συλλογικά και αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με γενναία μέτρα. Ο σχεδιασμός μιας οικολογικής πολιτικής και η εμπέδωση μιας γνήσιας οικολογικής συνείδησης είναι η βάση πάνω στην οποία οφείλουμε να χτίσουμε το μέλλον της χώρας . Με  σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα τους κοινούς μας στόχους και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής για τον πολίτη σε όλα τα επίπεδα.

IMG 5689 1

IMG 5661 1




Total
0
Shares
Previous Article

40η Δημόσια Τοιχογραφία Μεγάλων Διαστάσεων στο Βόλο

Next Article

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν από το Πέναλτι

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…