Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Η συμμαχία των προθύμων»

Τη στιγμή, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις εκτιμήσεις έγκυρων παρατηρητών, τις δηλώσεις της κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, το σκηνικό με μεθοδικές κινήσεις επιχειρείται να ανατραπεί. Η έντονη κινητικότητα  και οι υπόγειες κινήσεις που ξεδιπλώνονται έχουν να κάνουν και με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ανοίξει καυτούς φακέλους με οσμή σκανδάλου των προηγούμενων «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων.

Από τη μια μεριά το ΔΝΤ επαναφέρει τη σκληρή ατζέντα του για τα εργασιακά ξανά στο τραπέζι, ενώ φαινόταν ότι είχε συμφωνηθεί η λύση. Από την άλλη εντείνεται η πίεση της αντιπολίτευσης με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας για την οικονομία, να «πέσει» η κυβέρνηση, μέσω του εξαναγκασμού της να προσφύγει σε εκλογές.

Στην προσπάθεια του ο Κ. Μητσοτάκης να «ρίξει» την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα δεν είναι μόνος. Ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας, που επί μία εβδομάδα καθημερινά εκφωνεί κι από μία πολιτική ομιλία ή παραχωρεί μια εξίσου  πολιτική συνέντευξη, αποβάλλει τη θεσμική ιδιότητά του και μιλάει από θέσεις ακόμα πιο σκληρές και από του ΔΝΤ για το συνταξιοδοτικό.

Ο κ. Σημίτης ανασύρεται από την αφάνεια, για να συνδράμει τον κ. Μητσοτάκη στο αίτημά του για εκλογές ακριβώς στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, βιαστικά από τη Μάλτα όπου τα κουβεντιάζει με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανακοινώνει σειρά ραντεβού με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης με πασιφανή αντικυβερνητική χροιά.

Η πρώτη συνάντησή του με την κ. Γεννηματά επιβεβαιώνει με το ουσιαστικά κοινό αντικυβερνητικό ανακοινωθέν τον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας του.

Την ίδια μέρα γίνεται γνωστό ότι, παρά το συγκεκριμένο πολιτικό κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί, κάνει δεκτή και ο Δ. Κουτσούμπας εκ μέρους του ΚΚΕ την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας να πλανώνται αμέτρητα ερωτηματικά – και να ανασύρονται μνήμες – για το κοινό έδαφος που θα μπορούσε να βρεθεί για μια τέτοια συνάντηση και μάλιστα αυτή τη στιγμή.

Ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αποδέχθηκαν τη λεηλασία, ούτε παραγνωρίζει ποιοι τώρα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας δίνοντας σκληρή μάχη εν μέσω δυσμενών συσχετισμών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας «συμμαχίας των προθύμων», που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ,  την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Κρύος Παναγιώτης




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Στη ΝΔ πέφτει και πάλι το βάρος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

Next Article

Οικονομικά ευάλωτοι, αγρότες και μη στο στόχαστρο