Η συγκρότηση προοδευτικής παράταξης για τις Δημοτικές εκλογές του 2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη Δημοτική αρχή - Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καρδίτσα - Κωνσταντίνος Ξυλομένος

Η συγκρότηση προοδευτικής παράταξης για τις Δημοτικές εκλογές του 2023

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας.

Η απερχόμενη Δημοτική αρχή ολοκληρώνοντας και τον 3ο χρόνο διοίκησης της, καταβάλει την ύστατη προσπάθεια πριν τις εκλογές με έργα «βιτρίνας» όπως οι ασφαλτοστρώσεις και υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος της. Η σκληρή πραγματικότητα είναι όμως αμείλικτη, διότι η σημερινή κατάσταση είναι απολύτως απογοητευτική σε όλα τα επίπεδα με αδιαμφισβήτητο παράδειγμα τις παιδικές χαρές που με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου παραμένουν εγκαταλειμμένες και χωρίς πιστοποίηση, εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών. Επίσης οι σοβαρές καθυστερήσεις στα έργα υποδομής όπως η μεταφορά του Δημαρχείου στο πρώην 1ο Λύκειο Καρδίτσας, η επέκταση του Θεοδωρίδειου κέντρου Ορίζοντες, η ανάπλαση της οδού Χαρίτου, τα έργα στις τοπικές κοινότητες κτλ. αλλά κυρίως η αδιαφάνεια με τις απευθείας αναθέσεις και τους διαγωνισμούς παρωδία, αποδεικνύουν την απόλυτη ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής. Η καθημερινότητα των δημοτών υποβαθμίζεται συνεχώς λόγω της πλημμελούς αποκομιδής των απορριμμάτων και της γενικότερης κατάστασης, όπως η ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στις ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ. Δυστυχώς την αποτυχία της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καρδίτσας, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου που παραμένει αδρανής, την πιστώνεται ο δημότης και οι λιγοστοί επισκέπτες της πόλης μας.

Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην Καρδίτσα και τις τοπικές κοινότητες πρέπει να αλλάξει, με την προώθηση μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής πρότασης για το Δήμο Καρδίτσας. Η συγκρότηση δηλαδή μια νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με προοδευτικά χαρακτηριστικά και με το βλέμμα στο μέλλον, αποτελεί πλέον την ενδεδειγμένη λύση. Η σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων με στελέχη κυρίως με αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά και άτομα καταξιωμένα επαγγελματικά στην τοπική κοινωνία με διάθεση προσφοράς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ανατροπή της νοσηρότητας και της καθεστωτικής αντίληψης που έχει επιβάλλει η σημερινή διοίκηση. Το έχω αναφέρει ξανά και εμμένω στην άποψη ότι η συγκρότηση μιας υπερκομματικής  αυτοδιοικητικής παράταξης, που δεν θα λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της στην κεντρική εξουσία και το πολιτικό κόμμα που την υποστηρίζει αλλά στους δημότες της και αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς, είναι το ζητούμενο για μια ακηδεμόνευτη Δημοτική αρχή. Η Καρδίτσα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα εκπονηθεί από τη Δημοτική αρχή και από αρμόδιους επιστήμονες που έχουν αναφορές στην πόλη, και θα εργαστούν στη βάση για την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Αιρετοί και επιστημονικό προσωπικό επιβάλλεται να εργαστούν για να ξεφύγει η πόλη από τη μιζέρια που της έχουν επιβάλλει τα πολιτικά απολιθώματα του παρελθόντος και να προχωρήσει με σταθερά βήματα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η ονοματολογία για τον επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης μπορεί να περιμένει, διότι στις πραγματικές Δημοκρατίες αποφασίζουν οι πολίτες και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί και τα διευθυντήριά τους. Η κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού, όπως και η επιλογή και η αξιολόγηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Φτάνει πια με τους δημοτικούς συμβούλους «γλάστρες», που πειθήνια ψηφίζουν τις θέσεις του εκάστοτε Δημάρχου χωρίς άποψη και γνώμη, αναμένοντας κάποια θέση στη διοίκηση. Στα κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για την οποία η σημερινή δημοτική αρχή αποφάσισε με κλειστές πόρτες, η νέα παράταξη θα λειτουργεί με ανοιχτές διαδικασίες στην κοινωνία και αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης απέτυχε παταγωδώς, είμαστε εδώ για την ανατροπή των κατεστημένων και την προώθηση μιας εναλλακτικής πρότασης για το Δήμο Καρδίτσας. Η Καρδίτσα έχει ανάγκη μια πραγματική αλλαγή και μια Δημοτική αρχή που θα θέσει μακροπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να καταστεί τα επόμενα χρόνια μια βιώσιμη και σύγχρονη πόλη.
Total
0
Shares