Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η σπουδάζουσα και εργαζόμενη αργιθεάτικη νεολαία δίνει την απάντηση βιωσιμότητας και για σίγουρο μέλλον ορεινής Πατρίδας!

Η σπουδάζουσα και εργαζόμενη αργιθεάτικη νεολαία δίνει την απάντηση βιωσιμότητας και για σίγουρο μέλλον ορεινής Πατρίδας!

Η σπουδάζουσα και εργαζόμενη αργιθεάτικη νεολαία δίνει την απάντηση βιωσιμότητας και για σίγουρο μέλλον ορεινής Πατρίδας!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Υπάρχει μια μικρή -ευτυχώς- τάση απαισιόδοξης ματιάς από μερίδα πατριωτών ως προς τη βιωσιμότητα και το μέλλον της ορεινής Αργιθέας, την δημογραφική της πορεία λόγω γήρανσης και τη δυνατότητα ή μη ανάκαμψης της, μέσω της αειφορίας και αναστροφής σε νέους δρόμους προοπτικής μέσω και των νέων τεχνολογιών.

@ Η απάντηση βρίσκεται στην άξια νεολαία μας, στα παιδιά με αργιθεάτικες – αγραφιώτικες ρίζες, που προοδεύουν στις σπουδές τους, στην εργασία, στο επιχειρείν!

@ Μέσω της θαυμαστής νέας γενιάς μας (Ζ και Millennials: από 1982-1997 και μετά) ο ορεινός Δήμος μας μπορεί να αναδείξει και αποδείξει ότι η Ορεινότητα είναι πλεονέκτημα, από…. «Μειονέκτημα».

^ Ότι η Αυτονομία και Αυτοτέλεια είναι εσαεί Κεκτημένα: αδιαπραγμάτευτα και ακλόνητα!

@ Στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές οι 4.000 ενεργοί Αργιθεάτες απέδειξαν ότι έχουν και ισχυρή πολιτική – εκλογική ισχύ !

^ Τώρα με την θέσπιση της Επιστολικής Ψήφου (από τόπο διαμονής – εργασίας), η ισχύς αυτή πολλαπλασιάζεται!

@ Οι Αιρετοί – Η Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να προβούν σε καταγραφή όλων των νέων που έχουν σπουδάσει, έχουν κάνει μεταπτυχιακά – έχουν επιχειρηματική εργασιακή δράση και γενικά προκόβουν στον κλάδο τους και να τιμήσουν την προσφορά τους.

^ Είτε είναι δημότες, είτε απόδημοι με γερές όμως ρίζες στα πάτρια προγονικά εδάφη.

• Καμαρώνουμε σήμερα για την επιτυχία της νέας δημότισσας -από κοινότητα Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας- της Λουκίας Θανάση Πινακούλα (και Θεοδοσίας Μπλάνη από Νέο Αργύρι Αγράφων Ευρυτανίας), που με άριστα πήρε σε ειδική εκδήλωση το Πτυχίο της από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Μαθηματικό).

•Καμαρώνουμε και ευχόμαστε νέες επιτυχίες καθώς συνεχίζει τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Στατιστική Επιστήμη – Αττική.

•• Στο πρόσωπο της, στο χαμόγελο της «ακουμπούν» η ελπίδα και η πίστη για βιώσιμη πατρίδα, η αισιοδοξια για ένα πιο φωτεινό αύριο !!!

Θερμά Συγχαρητήρια! Στα άξια νέα παιδιά!

Δημήτρης Παπακώστας 1-12-23
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Πανθεσσαλική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας

Πανθεσσαλική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας

Επόμενο άρθρο
Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 - Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ημερίδα για την δημόσια εκτέλεση μουσικής από τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης - Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «ΝΤΑΝΙΕΛ» - Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πλημμύρες - Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην 87η Δ.Ε.Θ. - Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Επαναληπτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Ειδική εκδήλωση με θέμα την Πάταξη της Παραοικονομίας και του Παρεμπορίου και την προστασία των στεγασμένων επιχειρήσεων - Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα