Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η σωστή στάση του σώματος των παιδιών στην καθημερινή τους ζωή

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Ευθυμία Μητσιάδη συναντήθηκε χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων –Καρδίτσας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου- Αντωνίου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Καρτσιώτη με θέμα τη σωστή στάση του σώματος των παιδιών στην καθημερινή τους ζωή. Κυρίως συζήτησαν για την μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη στη ζωή μας.

Η Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας δήλωσαν σχετικά  με τη συνάντηση:

Tα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι πληθαίνει ο αριθμός των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα μαθητών που απευθύνονται σε μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μυοσκελετικά προβλήματα, που προέρχονται από την κακή στάση στην καθημερινή τους ζωή. Σημαντικό ρόλο παίζει η μεταφορά βαριών αντικειμένων όπως τσάντα, κινητό, υπολογιστής κλπ. Για το λόγο αυτό αισθανθήκαμε την ανάγκη, να βοηθήσουμε στην προστασία των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας –αφού τότε μπαίνουν τα θεμέλια – ώστε με την σωστή ενημέρωση να μειωθεί κατά πολύ ο κίνδυνος να εμφανιστούν προβλήματα με την σπονδυλική στήλη όπως η οσφυαλγία και η αυχεναλγία στην εφηβική και στη συνέχεια στην ενήλικη ζωή τους

Με αυτό τον στόχο δημιουργήσαμε μια αφίσα που δείχνει με απλά σχέδια τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας ώστε να μην επιβαρύνουμε την σπονδυλική μας στήλη. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά, να μάθουν τις σωστές θέσεις. Η αφίσα είναι φτιαγμένη με ευχάριστα χρώματα ώστε να προσελκύει θετικά τα παιδιά. Είναι τυπωμένη σε αρκετά αντίτυπα και από σκληρό χαρτί ώστε να μείνει μόνιμα στις σχολικές αίθουσες. Ευχαριστούμε την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ενθάρρυνε την προσπάθεια μας αυτή και ανέλαβε την προώθηση του ενημερωτικού υλικού στα σχολεία.




Total
0
Shares
Previous Article

Στασινός: 8 συγκεκριμένες προτάσεις άμεσης εφαρμογής για τη διευκόλυνση επενδύσεων

Next Article

Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο