Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ρένα Δούρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε χωριά και Δήμους ν. Καρδίτσας ….πλην ορεινής Αργιθέας!

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Η Ρένα Δούρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε χωριά και Δήμους ν. Καρδίτσας ….πλην ορεινής Αργιθέας!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Καλωσορίζουμε το κεντρικό στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κυρία Ρένα Δούρου – Υπεύθυνη κλιματικής κρίσης /περιβάλλοντος κ ενέργειας, στο νομό Καρδίτσας στα πλαίσια εκδηλώσεων που οργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Καρδίτσας, από αύριο έως Κυριακή (1/10-3/10).

Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει περιοδείες και συσκέψεις στην πόλη της Καρδίτσας, στο Μουζάκι (Αγορά), στην Ιτέα Παλαμά, το Καρποχώρι και Αγίους Θεοδώρους και την Κυριακή κλείνει με κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα με τους Δημάρχους Αργιθέας – Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα.

|. Την εκείθεν του όρους Τυμπάνου Θεσσαλία, δεν θα επισκεφθεί η δυναμική και έμπειρη τέως περιφερειάρχις Αττικής, ούτε την κοιλάδα Αχελώου ποταμού, ούτε τα ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας, ούτε τα εκτελούμενα έργα Ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό 9 [Γέφυρα Κοράκου – Β Μάραθο – Αετοχώρι – Λίμνη Στεφανιάδας – Ιερά Μονή Σπηλιώτισσας], όπου με χρηματοδότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του τότε υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, καλού φίλου της Αργιθέας κ κοιλάδας Αχελώου, μαζί με τον γγ Γ. Δέδε, με δεσμούς με την ευρύτερη περιοχή ,δημοπρατήθηκαν κονδύλια 7.000.000€ και έχουν εγκατασταθεί οι δύο ανάδοχες εταιρίες.

||. Για να διαπιστώσει αν τα κρατικά χρήματα πιάνουν τόπο, αν απορροφούνται γρήγορα και εάν τα έργα είναι ποιοτικά και καλής κατασκευής ….
Να ερευνήσει, εάν η παρούσα Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας προτίθεται να εγκρίνει τρίτη πίστωση για ολοκληρωμένη Ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της Επαρχιακής οδού 9, που είναι κύρια ενδοδημοτική οδός και συνδετήριος άξονας Άρτας και χωριών Ευρυτανίας με μονή Σπηλιώτισσας !

|||. Εκτιμούμε την κυρία Ρένα Δούρου, κατανοούμε τον φόρτο εργασίας, αλλά θέτουμε δημόσια τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί εξαιρέθηκε η κοιλάδα Αχελώου και ο Δήμος Αργιθέας (45-50 χλμ από Μουζάκι και 70-80 από πόλη Καρδίτσας) από το πρόγραμμα περιοδείας της;
Ευθύνεται η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, ο τοπικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ποιός;
Πάντως και στην απόμακρη Αργιθέα, ψηφίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης …..

2. Στην περιοχή Αργιθέας εκτελούνται σημαντικά κρίσιμα έργα υπέρ ολόκληρης της Θεσσαλίας και της εθνικής οικονομίας:

• Φράγμα Συκιάς (έχει εκτελεστεί το 70%)

• Σήραγγα μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού (18 Χλμ) από Πετρωτό – Αγορασιά – Δρακότρυπα Μουζακίου (τμήμα της έχει επενδυθεί εσωτερικά).

• Υπό έγκριση οι μελέτες από Δ/νση Περιβάλλοντος Υπουργείου Ενέργειας, για το σχεδιαζόμενο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου Αχελώου (λεγόμενο Αυλακίου) ισχύος 83 MW, που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας και θα συμβάλλει στην οικοανάπτυξη της φτωχής περιοχής Αχελώου-Αργιθέας.

• Αιολικά έργα στην αλπική κορυφή Τυμπάνου από δυναμικές εταιρείας, όπως ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ΝΟΣΤΙΡΑ κα.

• Πολλά άλλα μικρότερα Υδροηλεκτρικά και ήδη λειτουργούντα (Αργυρίου ΕΝΕΛ Ελλάς και Δαφνοζωνάρας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ).

|V. Τα ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Συκιάς είχε επισκεφθεί με εντολή Αλέξη Τσίπρα ο τότε Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης (Οκτώβριο 2017).
Ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η γνώμη του τότε Αντιπροέδρου και του ΣΥΡΙΖΑ.

V. Η κοινή γνώμη ρωτά:
√ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του φράγματος και του Υδροηλεκτρικού Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας;

√ Είναι υπέρ της εγκατάλειψης του έργου και της αποκατάστασης του τοπίου;

√ Τι θα γίνει με την σήραγγα Μεταφοράς νερών Αχελώου ;
– Θα ολοκληρωθεί ή θα εγκαταλειφθεί το μεγάλο έργο ;

√ Υπάρχει εναλλακτική πρόταση για άλλη χρήση της σήραγγας αυτής (18 Χλμ);
Πχ για μεταφορά οπτικής ίνας, για μετατροπή σε οδική κλπ;

√ Για τα ήδη εγκριμμένα και προς ολοκλήρωση έργων ΑΠΕ (Αιολικά κλπ) ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση στο μέλλον, λέει ένα απόλυτο: Όχι, ή συζητά το θέμα υπό όρους κ προϋποθέσεις ;
Η κλιματική κρίση επιβάλλει νέες μορφές ενέργειας ή υπάρχει “τρίτος δρόμος”;
**********************””**
Αγαπητή κ Δούρου, η ορεινή Αργιθέα και η κοιλάδα Αχελώου ποταμού είναι το οικολογικό απόθεμα ολόκληρης της Θεσσαλίας και κεντρικής Ελλάδας!
Δεν είμαστε ο … πτωχός συγγενής του θεσσαλικού κάμπου…

Μπορούμε με στήριξη κρατική και ευρωπαϊκή να γίνουμε η “πράσινη μπαταρία” της νότιας Πίνδου και κεντρικής Ελλάδας!
Έχουμε αξιόλογους φυσικούς πόρους , αναξιοποίητους …

* Ζητάμε να τροποποιήσετε – συμπληρώσετε την περιοδεία σας και να σας δούμε στον Αχελώο, την Σπηλιώτισσα, στο Δημαρχείο Αργιθέας στο Ανθηρό.
Η περιοχή μας έχει αξία στελέχη και υποψηφίους βουλευτές με το κόμμα σας.

* Επιτρέψτε μου να πω ότι η μη συμπερίληψη της ορεινής Πατρίδας μας στο σημαντικό πρόγραμμα περιοδείας σας, αποτελεί παραγκωνισμό της Αργιθέας.

* Το ίδιο κάνουν και τα ηγετικά στελέχη σας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας (ουδέποτε επισκέφθηκαν τα χωριά μας, ουδέποτε κατέθεσαν μια ερώτηση για τα οξύτατα αιτήματα μας), που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη και υπολειτουργεί….

* Προσωπικά, εάν ήμουν στη θέση του Δημάρχου Αργιθέας, θα αρνιόμουνα να παραστώ στη Λίμνη Πλαστήρα ως…. “φιλοξενούμενος κομπάρσος”….
Τιμής ένεκεν στο πρόσωπο της κ. Δούρου θα έστελνα την Αντιδήμαρχο μου….
Εις ένδειξη διαμαρτυρίας και αυτοσεβασμού!!!

* Η ορεινή Αργιθέα ανήκει στην ισχυρή Θεσσαλία και αξίζει σεβασμού!!!

Δημήτρης Παπακώστας 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας( 25 έτη)-
Δήμαρχος Αχελώου-1999/2006/ Νομικός ΔΣΑ.




Total
0
Shares
Previous Article
Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης & Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας σε κοινή ανάβαση στην κορυφή Τσμί

Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης & Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας σε κοινή ανάβαση στην κορυφή Τσμί

Next Article
Rapid tests: Αποτελέσματα ελέγχων στη Θεσσαλία - Πέμπτη 11.08.22 - Rapid tests: Το πρόγραμμα

Αποτελέσματα rapid tests σε Σοφάδες και Ματαράγκα