Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην επανάσταση του 1821

periferieia zapeio

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην επανάσταση του 1821

  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  συμμετέχει  στην  Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 -2021 που  πραγματοποιείται  στο Ζάππειο Μέγαρο,  στην Αθήνα,  το τριήμερο  2, 3 και 4 Οκτωβρίου,  υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου  2021 στις 3  μ.μ. στην Αίθουσα 13  του Μεγάρου, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».

  Χαιρετισμό  απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών

Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα και γεγονότα».

Αντώνης Παπαμιχαήλ,  Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Γεώργιος Μουτσιάνας,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

Αλεξία Αλεξίου,Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821.

Η έκθεση λειτουργεί  Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ-9μ.μ. και τη Δευτέρα  4 μ.μ.-9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να  εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο επιδεικνύουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και  φορούν μάσκα.

prosklisi zapeio perifereiaTotal
1
Shares
Previous Article
Agorastos Mixalakis gipeda

Πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων στη Φήκη με χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από το  Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article
agorastos pezodromia Skiathos

Έργα οδικής ασφάλειας 2.000.000 ευρώ  ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Νότιο ΠήλιοTotal
1
Share