Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η παραπληροφόρηση σχετικά με Δημοπράτηση Ενεργειακής Αναβάθμισης 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Καρδίτσας

2o 5o Lykeio Karditsas

Συνεχίζει να παραπληροφορεί ο κ. Τσιάκος

Η Δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης για το σχολικό συγκρότημα 2ο-5ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Καρδίτσας. 

Ένα ακόμη έργο, αυτό του θέματος, από τα πολλά που μελετήσαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος είτε σκόπιμα παραπληροφορεί είτε μετά από δέκα χρόνια στην Περιφέρεια και στον Δήμο παραμένει αδαής.

Συγκεκριμένα με αφορμή την δημοπράτηση του παραπάνω έργου δεν «ξεχνά» μόνο να κάνει την παραμικρή αναφορά στην προηγούμενη Δημοτική αρχή που σχεδίασε, μελέτησε και ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, λέει και μια σειρά από σκόπιμες ή μη ανακρίβειες.

Ευχαριστεί την Διαχειριστική αρχή που μαζί με τις τεχνικές μας υπηρεσίες ωρίμασαν το έργο!!!!!!. Δεν γνωρίζει ότι οι διαχειριστικές αρχές έχουν αρμοδιότητα μόνο να ελέγχουν την πληρότητα των φακέλων και βαθμολογούν την πρόταση που υποβάλλεται; Συμμετοχή στην ωρίμανση θα ήταν παράνομη και αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη για την προώθηση του έργου. Δεν γνωρίζει ότι η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ήταν ύψους  20 εκατ. € και οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν μόνο 11 εκατ. € και φυσικά εγκρίθηκαν όλες; Ποια προώθηση λοιπόν; Και για να γίνει κατανοητή η ταχύτητα ωρίμανσης έργων από την πλευρά της προηγούμενης Δημοτικής αρχής αναφέρουμε τα εξής.

Κάθε φορέας είχε δικαίωμα υποβολής μόνο μίας πρότασης. Εμείς είχαμε ωριμάσει την ενεργειακή αναβάθμιση του νέου Δημαρχείου. Μόλις καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο τομεακό ΕΣΠΑ, παρεμβαίνοντας μάλιστα να αλλάξει η προκήρυξη και να συμπεριλαμβάνει εγκαταλελειμμένα σχολεία, ταχύτατα ωριμάσαμε τη μελέτη και για αυτό το σχολικό συγκρότημα επειδή είναι το μεγαλύτερο και το πιο ενεργοβόρο. Τα καταφέραμε άριστα γιατί είμασταν από τους ελάχιστους Δήμους που ανταποκριθήκαμε.

Με την ένταξη του έργου η Περιφέρεια προκήρυξε νέα πρόσκληση για το υπόλοιπο ποσό που δεν απορροφήθηκε. Αφού βεβαιωθήκαμε ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα νέας υποβολής πρότασης ωριμάσαμε σε χρόνο ρεκόρ την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου – 13ου Δημοτικού σχολείου. Πετύχαμε και την ένταξη αυτού του έργου, που όταν έρθει η ώρα της δημοπράτησης πάλι θα κάνει πομπώδεις δηλώσεις ο κ. Τσιάκος για την πράσινη Καρδίτσα κι ας μην συνέβαλλε στο παραμικρό.

Είμαστε λοιπόν ο μοναδικός Δήμος στη χώρα, που ενέταξε όχι ένα αλλά τρία έργα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, δίνοντας τη δυνατότητα στον κ. Τσιάκο να βγάζει φωτογραφίες που είναι η κύρια απασχόλησή του.

Αν κάτι πρέπει να προσέξει ο κ. Τσιάκος πέραν από την ποιότητα των φωτογραφιών είναι η επίσπευση του χρόνου δημοπράτησης. Συγκεκριμένα το έργο εντάχθηκε με την αρ.360/31-1-2019 απόφαση του περιφερειάρχη. Από τότε πέρασαν 15 μήνες, αν προσθέσουμε και 10 μήνες μέχρι την υπογραφή της σύμβασης γίνεται αντιληπτό πόσος χρόνος χάνεται. Εκεί είναι η ουσία κι όχι στις φωτογραφίες και στις δηλώσεις που σκόπιμα ή μη παραπληροφορούν.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και εμείς τους εργαζόμενους του Δήμου (Δ/νση προγραμματισμού και Τεχνική υπηρεσία) και τους ιδιώτες μελετητές που συνολικά υπερέβαλλαν εαυτόν ώστε να έχουμε τρεις στις τρεις ταχύτατες και ταυτόχρονα επιτυχημένες προσπάθειες.


Για την Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας

Ντελής Ιωάννης

Αραμπατζής Δημήτρης

Κολοκύθα Άλκηστις

Μπακαλάκου Σωτηρία

Πασσιάς Θανάσης

Σβάρνας Ιωάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας

Next Article
fotistiko led

Αναβάθμιση φωτισμού στον νότιο Περιφερειακό της Καρδίτσας