Η Παναγιώτα Βραντζα -ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Βραγκιανά: Διάλογος ουσίας με πολίτες της ορεινής πατρίδας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Τα Θεσσαλικά Βραγκιανά είχαν τη χαρά σήμερα παραμονή Παναγιάς να καλωσορίσουν τη φίλη Πολιτικό Παναγιωτα Βραντζα ( Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 2015-19-Στέλεχος ΝΕ Καρδίτσας / υποψήφια Βουλευτής).

• Αρχικά στα Νεχώρια με μεγάλη παρέα δημοτών , όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στο υπό σχεδιασμό φραγμα Αχελωου (Καταφυλλι ).

Τέθηκαν και αιτήματα ασφαλούς βατοτητας του κεντρικού δρόμου.

•• Στο κέντρο Βραγκιανων ο διάλογος κάλυψε ευρεία γκάμα θεμάτων .

^Παρόντες: ο Αντιδήμαρχος Θαν Καραγεώργος , ο Λαζαρος Τσιατσιανης -Νακος ( κοινοτάρχης 2003-2006&2011-2014), οι τ. Δημαρχοι Θανάσης Οικονόμου – Δημ Παπακωστας , ο ΚΣ Γιάννης Παπαϊωάννου και δημότες.

^ Η Π Βραντζα ζήτησε τη στήριξη ενόψει του εκλογικού αγώνα , ατομικά και κομματικά.

Η Αργιθεα αξίζει,είπε, να προσεχθεί από την κυβέρνηση λόγω ορεινοτητας και θέσης της στη Θεσσαλία -στα όρια 4 Περιφερειών και Νομών.

* Ο Δημήτρης Παπακωστας : ευχαρίστησε την πολιτικό του νομού για πολλοστή παρουσία της και προσφορα στον τόπο.

^Για τις πιστώσεις 7.500.000€ που πέτυχε το 2016-18 από Υπουργό Χρ Σπιρτζη για άσφαλτο επαρχ οδού 9 \Β Μάραθο – Αετοχωρι – Σπηλιωτισσα.

^ Για τα 2.500.000€ προέγκριση για άσφαλτο Αργυρι -όρια Αιτωλιας , που με ευθύνη του ΝΥΝ περιφερειάρχη δεν προχώρησε ( μη αποστολή τεχνικού δελτίου ) .

^ Επισήμανε τις πρώτιστες ευθύνες του Κ Αγοραστού για την εγκατάλειψη των Βραγκιανων – χωριών Αχελωου αλλά και την απραξία – αφωνία της παραταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΣ Θεσσαλίας .

* Παρακάλεσε να παρέμβει η κ Βραντζα ωστε να επισκεφθούν επι τόπου ο τ Υπουργός Χρ Σπιρτζης – ο Αλ Τσιπρας στη Συκιά (ημιτελές Φραγμα) – άσφαλτο δρόμου Πέντε Αδέλφια / σταΡογκια και Αργυρι .

@ Να δουν που μετακινούνται μικροί μαθητές-σε άθλιους χωματόδρομους, οι κτηνοτρόφοι και κάτοικοι .

@ Να πιέσει Μείζονα Αντιπολίτευση ΠΣ ωστε να επισκεφθούν στελέχη τα Θεσσαλικα Βραγκιανά , να καταθέσουν μομφή κατά του Περιφερειάρχη για εμπαιγμό και ψέματα επι 10 και πλέον χρόνια !

@Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τόνους για τα βασικά αιτήματα των ορεινών κατοίκων και να πάψει να κινείται μονοθεματικά ( για αιολικά – έργα ΑΠΕ ) . Υπάρχουν και άλλα ζωτικά αιτήματα : στήριξη κτηνοτρόφων , κίνητρα , μείωση γραφειοκρατίας .

@ Ο Λαζαρος Τσιατσιανης-Νακος ευχαρίστησε για επίσκεψη και ζήτησε τη στήριξη στους μικρούς μαθητές ( Ρογκια ) και νέους περιοχής , ορεινή αναιτυξη.

@ Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Αντιδήμαρχος , θέτοντας τα βασικά προβλήματα του ορεινού Δήμου

——————

••• Η Παναγιωτα Βραντζα κλείνοντας ζήτησε τον έναν από δυο σταυρούς προτίμησης και δήλωσε αισιόδοξη για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις τελευταίες αρνητικές για τη ΝΔ εξελίξεις ( πλήγμα Δημοκρατίας / ανθρωπίνων δικαιωμάτων / αλαζονεία επιτελικού κράτους ) με υποκλοπές και παρακολούθηση τηλεφώνων – ακρίβεια και φτωχοποίηση.

Ευχήθηκε καλή Παναγιά -Υγεία !

Δημήτρης Παπακωστας

Φωτό: Βασίλης Αχ. Τσαπρα-ί-λης

papakostas Vrantza Vragianna1 papakostas Vrantza Vragianna2