Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ορεινή Θεσσαλία και Νότια Πίνδος- επιτέλους- στο επίκεντρο !

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Με χαρά μαθαίνουμε τα καλά νέα για το σχεδόν ολοκληρωμένο Υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας Τρικάλων, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί με συνέπεια να χάνονται τεράστια ποσά και καθαρή ενέργεια ….

Το Κεντρικό Χωροταξικό Συμβούλιο ομόφωνα έδωσε το πράσινο φως για επιτάχυνση των διαδικασιών πλήρους λειτουργίας και παραγωγής του μεγάλου και σημαντικού για την ορεινή Θεσσαλία και Νότια Πίνδο- Αειφορικού έργου!
Η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού λίαν ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα για ίσες ευκαιρίες οικοανάπτυξης στην οδικά- κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένη περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού ,από τις πηγές του  στα ορεινά Τρίκαλα έως την Συκιά Αργιθέας Καρδίτσας/ Τετραφυλλίας Άρτας και Καταφύλλι- Δαφνοζωνάρα- Κρεμαστά Ευρυτανίας- Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
Η νέα ΔΕΗ μετά την εξυγίανση της και υπό νέα εργατική και καινοτόμα Διοίκηση της έχει αναλάβει ενεργότατο ρόλο και προχωρά στα μεγάλα Αειφορικά έργα που έχει ανάγκη και η ίδια ,ως ιδιοκτήτρια των Υδροηλεκτρικών , αλλά και η εθνική οικονομία και πρώτιστα η  αδικημένη ορεινή Δυτική Θεσσαλία και Νότια Πίνδος!
Στην νέα Διοίκηση ΔΕΗ πρέπει να τεθούν τα αιτήματα της ολοκλήρωσης του φράγματος και Υδροηλεκτρικού Συκιάς ( ανεξάρτητα από την πορεία των έργων μεταφοράς νερών του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο) , αλλά και της αποκατάστασης των βλαβών στις πέντε οδικές Σήραγγες Συκιάς που εγκυμονούν κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς.
Είμαστε βέβαιοι για παρέμβαση των Πολιτικών του νομού Καρδίτσας ,του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών και της Δημοτικής Αρχής & όλων των Αιρετών Αργιθέας.
Όλοι μας πρέπει να πιστέψουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής πατρίδας μας που υφίσταται Δημογραφική συρρίκνωση και φτωχοποιείται σε επικίνδυνο βαθμό…..
– Η Αειφορία ,οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον!
– Ναι στον έλεγχο και στον σεβασμό του περιβάλλοντος……!
– Ναι στην πιστή εφαρμογή των Δικαστικών αποφάσεων και πράξεων των Ρυθμιστικών Αρχών!
• Όχι όμως στην απόλυτη άρνηση και μηδενιστικές απόψεις…..
• Δεν είμαστε αντίπαλοι….όλοι για την ορεινή Πατρίδα μας και τον κόσμο αγωνιζόμαστε……
Από κοινού να πιέσουμε για άρση των αδικιών και ανισοτήτων σε βάρος της ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας ,της Αργιθέας των 20 Κοινοτήτων!
– Άμεση Λειτουργία και Παραγωγή Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας Τρικάλων.
– Ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων φράγματος Συκιάς, ιδιοκτησίας ομίλου ΔΕΗ.
– Επιτάχυνση διαδικασιών για το νέο Υδροηλεκτρικό έργο Καταφυλλίου Αχελώου (Αρδανοβο- λεγόμενο Αυλακίου) , ιδιοκτησίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ.
– Απρόσκοπτη προώθηση Αιολικών Έργων στον αλπικό Τύμπανο , ιδιοκτησίας μεγάλων εταιρειών ,που έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και εγκρίσεις.
* Για ανάπτυξη ,θέσεις εργασίας και έσοδα στον ορεινό Δήμο Αργιθέας!!!
* Για ασφαλές σύγχρονο οδικό δίκτυο από Καρδίτσα έως Τύμπανο – Αργιθέα και Άρτα!  Οδική Σήραγγα Τυμπάνου -Και σε όλα τα ζωντανά χωριά μας…..έως Βραγκιανά- Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.
√ Το Υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας Τρικάλων είναι η αιχμή του… δόρατος!
√ Μαζί με την χρηματοδότηση του βορείου τμήματος Ε65 από Τρίκαλα έως Εγνατία οδό ,που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης…..!
* Κάτι το ελπιδοφόρο έχει ξεκινήσει!!!!
Πίστη- Μαχητικότητα- Πατριωτική Ενότητα….
Δημήτρης Παπακώστας 8/5/21.



Total
0
Shares
Previous Article
gymnastiria anoigma

Πότε ανοίγουν δεξιώσεις γάμων και γυμναστήρια

Next Article
tzeli Tokyo tae kwo do

Παπαστεργίου: Οι ευχές όλων των τρικαλινών μαζί με τη Φένια Τζέλη στην Ολυμπιάδα

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”