Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ορεινη Δυτική Θεσσαλία δικαιούται Ασφαλτοστρωμένους Δρόμους!

asfaltostrwsi Argithea

Για Ασφαλτόστρωση Δρόμου στη Λάρισα ( Γόννοι- Ροδιά) δίνονται από Περιφέρεια Θεσσαλίας- 5 εκατομμύρια ευρώ….Για χωματόδρομους στα Ορεινα χωριά Αχελωου Αργιθεας θα  υπάρξουν πιστώσεις;

| .Διαβάζουμε ,χωρίς ζήλεια ή πολύ περισσότερο, δίχως φθόνο ότι η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας διέθεσε πίστωση 5 εκατομμυρίων ευρώ για βελτίωση του δρόμου Γόννοι- Ροδιά ( περί τα 10 Χλμ),στο νομό Λάρισας( έδρα Θεσσαλιας).

*Όμως ,με την ευκαιρία της κατανομής κονδυλίων , κρίνουμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε τα δίκαια χρόνια αιτήματα των ορεινών περιοχών της Καποδιστριακης περιοχής Αχελωου του απόμακρου Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας.

Ενώ διατίθενται ποσά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για βελτιώσεις ήδη ασφαλτοστρωμένων δρόμων του νομού Λάρισας ,για σημαντικές Διαπεριφερειακες οδικές συνδέσεις, ουδέν το θετικό-ακομη, στην ορεινή περιοχή του Αχελώου, όπως:

1.”Βραγκιανα Αργιθέας Καρδίτσας- Ρογκια- όρια νομών-Κέδρα Ευρυτανίας” (μόλις 6 Χλμ), παρότι ο φάκελος του έργου Ασφαλτόστρωσης είναι πλήρης και το Περιφερειακό Συμβούλιο- επί προεδρίας Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους- έχει ήδη εγκρίνει τα Περιβαλλοντικά και υπήρξε ρητή δέσμευση του ως τώρα Αντιπεριφερειάρχη Καρδιτσας Βασίλη Τσιακου από το 2012 ενώπιον της Επιτροπής Ορεινών περιοχών της Ελληνικής Βουλής ότι θα δινόταν προτεραιότητα στην Ασφαλτόστρωση του τμήματος αυτού, ακόμη -7 έτη μετά-οι μόνιμοι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας Θεσσαλιας  και Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας, αναμένουν την εξαγγελία της χρηματοδότησης και Δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

*Παιδιά , μικροί μαθητές μετακινούνται σε χωματόδρομους κακής βατότητας από Ρογκια Βραγκιανων προς σχολεία Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας.
*Κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα σε δύσκολες συνθήκες.
*Η συγκοινωνία και επικοινωνία των δημοτών ,από χωριά Απεραντίων προς αγορά Μουζακίου και Καρδίτσας χωρίς ασφάλεια ή άνεση.
*Η Ιερά Μονή Σωτήρος Βραγκιανων με χωματόδρομο … περασμένου αιώνα!

√ Όντας ρεαλιστές και άνθρωποι ολιγαρκείς,ως Ορεινοί, προτείναμε τη διάθεση τουλάχιστον ενός αρχικού ποσού για το πρώτο οδικό τμήμα από Βραγκιανα έως παλιό Δημοτικο σχολείο Ρογκιων,μόλις 3 Χλμ.

Σημειώνεται ότι τα τεχνικά έργα/ οχετοι είναι ήδη έτοιμα από τη δεκαετία του 2000[ επί Δημαρχίας Δημήτρη Παπακωστα κ Θανάση Οικονόμου- παρότι δρόμος Περιφερειακής ευθύνης].

2. Η σύνδεση με Άσφαλτο θα υλοποιήσει , πέραν των άλλων,το όραμα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη για ένωση του ενιαίου χώρου των Αγράφων Ευρυτανίας και Καρδίτσας…..

√ Ενώσει  με ασφαλή σύγχρονο δρόμο τη  Μονή Σωτήρος Βραγκιανων  Καρδίτσας με Ι.Μ.Προυσσού Ευρυτανίας!

3.Ελπίζουμε στην επιτόπια επίσκεψη του φίλου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ,τον οποίο υπερψήφισαν τα Ορεινά χωριά Αχελωου και γενικά ο νομός Καρδίτσας- και στην πολυπόθητη εξαγγελία του για άμεση χρηματοδότηση και Δημοπράτηση!

||..Διαπεριφερειακη  σύνδεση από “Αργυρι Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας έως όρια Αιτωλοακαρνανίας / Γέφυρα Καταφυλλιου”- (5 Χλμ),που είναι χωματόδρομος κακής βατότητας με επικίνδυνα σημεία.

Έχει εγκριθεί πίστωση 2.500.000€ από ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών [ επί Χρ.Σπιρτζη  με παρέμβαση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Βραντζα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας],όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου, εκκρεμούν τα Περιβαλλοντικά…..στη σχετική Μελέτη.

Το τμήμα αυτό είναι λίαν σημαντικό για τους κατοίκους των ζωντανών χωριών Αχελωου, συνδέει το νομό Καρδίτσας με Αγρίνιο και Ιόνια οδό.

-Με τα ιατρεία και νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.
– Θα Βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των μαθητών μας προς τα γειτονικά σχολεία του νομού Ευρυτανίας.

√ Στην ευρύτερη περιοχή  λειτουργούν Αειφορικες επενδύσεις , Υδροηλεκτρικα έργα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ και ΕΝΕΛ ΑΕ (Δαφνοζωναρα – Αργυρι).
Αιολικό πάρκο στο όρος Γκρα’βαρος Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας κλπ.

Αναμένουν οι ορεινοί Θεσσαλοί τη δίκαιη κατανομή των πόρων ,την Ισόρροπη Ανάπτυξη Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλιας!

Διεκδικούμε την ισότιμη θέση που δικαιούμαστε στη Θεσσαλία του 2019!

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της Ευρωζώνης ,στη πιο δυναμική Περιφέρεια της Χώρας να υπάρχουν σημαντικές οδικές αρτηρίες ,που ενώνουν Νομούς και Περιφέρειες…. χωρίς Άσφαλτο,με χωματόδρομο…. παλιών εποχών…..

|||. Επίσης, ζητάμε τη συντήρηση των γεφυρών τύπου Μπε’λευ στα Βραγκιανα και  Πετρωτό Αργιθέας με βαφή,αντισκωριακη επάλειψη και αμμοβολή-μεταλλοβολη’ στα( μεταλλικά )στοιχεία τους,όπως γίνεται σε γέφυρες του νομού Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας και αισθητικής!

Οι ανισότητες μεταξύ Δυτικής / Ανατολικής Θεσσαλιας….

Ανάμεσα στις Ορεινές περιοχές  με Κάμπο- Αστικά Κέντρα ….

Ώρα να αμβλυνθου’ν…..Για μια Ισόρροπη Θεσσαλια !!!

Περιμένουμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα χωριά Αχελωου!


Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας

(Αιρετός ΤΑ 1999-2019)- ΠΑΤΡΙ.Δ.Α Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Ppapakostas dimitris




Total
0
Shares
Previous Article
erga odopoiias

Στην αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μουζακίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Next Article
astynomika syllhpseis 2

Συνελήφθη ένας 41χρονος για την ανθρωποκτονία στην Νέα Αγχίαλο

Related Posts