Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η όμορφη Αργιθέα και οι περήφανοι άνθρωποί της αξίζουν περισσότερα

Sotiria Bakalakou 22

Η όμορφη Αργιθέα και οι περήφανοι άνθρωποί της αξίζουν περισσότερα


Γράφει η

Σωτηρία Μπακαλάκου

Msc Οικονομολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας


Είχα την χαρά τις προηγούμενες μέρες να επισκεφθώ και τους τρεις πρώην Δήμους του ενιαίου σήμερα Δήμου Αργιθέας.

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι άνθρωποι και η μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους. Σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν διαμένουν τον περισσότερο χρόνο, η έγνοια τους είναι η πατρώα γη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν. Η έννοια της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς αποτελούν ορισμένες από τις σύμφυτές τους αξίες.

Για μία ακόμη φορά με εντυπωσίασε η ομορφιά της και το ιδιαίτερο ανάγλυφο που σπάνια συναντάς. Όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, ας το κάνουν και μόνο να κερδίσουν έχουν.

Δυστυχώς όμως το οδικό δίκτυο είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν μια δεκαετία και ελάχιστα έως καθόλου πράγματα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή εργάζεται με κέφι και ζήλο, χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από την Περιφέρεια και το κράτος που έχουν την ευθύνη του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Το υπάρχον επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές στα σημεία που χτυπήθηκε από τον “Ιανό” αλλά ακόμα και στο υπόλοιπο που απέφυγε την μανία του κυκλώνα, η ποιότητά του οδικού δικτύου είναι υποβαθμισμένη. Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ελπίζουμε τουλάχιστον να ολοκληρωθούν σύντομα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει και πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.

Είναι επίσης σημαντικό για την Αργιθέα αλλά και το νομό μας να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις με τους όμορους νομούς. Υπάρχουν μελέτες από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για τη σύνδεση με Ευρυτανία μέσω των οδών Βραγγιανά – Ρόγκια και Πετρίλο – Τροβάτο καθώς και για τη σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανια μέσω της οδού Καταφύλλι – γέφυρα Καταφυλλίου.

Ακόμη για τις εσωτερικές συνδέσεις υπάρχουν οι μελέτες Μονή Σπηλιάς – Αετοχώρι – Γέφυρα Κοράκου όπου η χρηματοδότηση και η ταχύτητα εργασιών πρέπει να αυξηθούν καθώς και η μελέτη Καρυά – Κουμπουριανά που πρέπει και αυτή να αξιοποιηθεί. Είναι, τέλος, επιτακτική η ανάγκη να κατασκευαστεί το στέγαστρο στη θέση «σκάλα» Ανθηρού, ένα σημείο με συνεχείς κατολισθήσεις που δυσχεραίνει την πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στο χωριό.

Η υλοποίηση αυτών των οδών μαζί με την επανεκκίνηση των εργασιών στο Φράγμα Συκιάς θα δώσουν μια άλλη πνοή στον τόπο. Το ξαναζωντάνεμα των χωριών προϋποθέτει επίσης την πρόσβαση των μονίμων κατοίκων σε γιατρούς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά.

Περιφέρεια και κεντρικό κράτος οφείλουν να αφουγκραστούν τους Αργιθεάτες και να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτή την όμορφη αλλά απομονωμένη περιοχή. Το αξίζει η Αργιθέα μας, αλλά πιο πολύ το αξίζουν οι υπέροχοι άνθρωποί της.




Total
0
Shares
Previous Article
Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Σδράκας σε ηλικία 84 ετών

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Σδράκας σε ηλικία 84 ετών

Next Article
zesti kafsonas

Δήμος Πύλης: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καύσωνα

Related Posts