Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων παρουσίασε την εργασία στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY

Σεβασμός. Αυτή και μόνο η λέξη συμπυκνώνει τα όσα παρουσίασε και εμμέσως απαίτησε η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, κατά την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του για την αντίστοιχη δράση. Σεβασμός, διότι αυτό είναι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί ο καθένας μας να παρουσιάσει απέναντι σε όλους τους πεζούς και στα άτομα με αναπηρία, που κινούνται – ή δεν κινούνται… – σε αυτή την πόλη.

Τα παιδιά από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα Freemobility, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY. Αυτή, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και στα Τρίκαλα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων. Σήμερα το πρωί, η εργασία που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσιάστηκε σε πολυπληθές κοινό, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντες, μαθητές από Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία, αλλά και πρώην μέλη της ομάδας του 2ου Γυμνασίου, που είχε βραβευθεί προ διετίας για τη δράση ECOMOBILITY. Οι μαθητές αυτοί, βοήθησαν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να τελειοποιήσουν τη δράση τους. Όμως τα παιδιά από το ΕΕΕΕΚ απέδειξαν ότι με ορθή καθοδήγηση, μπορούν να απαιτήσουν ελεύθερη πρόσβαση, ασφαλή, από όλους.

Κατέγραψαν τα κακώς κείμενα, επισκέφθηκαν δημόσιες υπηρεσίες, απαίτησαν προσβασιμότητα σε τράπεζες, ανέφεραν όσα διαπίστωσαν κατά τις περιηγήσεις τους στα Τρίκαλα με τα απίθανα εμπόδια που ορθώνονται από οδηγούς. Παρουσίασαν ένα ειδικό βίντεο με τις δράσεις τους, εμφάνισαν ένα πρόγραμμα σατιρικό, στηριγμένο στον αγαπητό μας Καραγκιόζη, ενθουσίασαν και απέσπασαν το χειροκρότημα όλων.

Ερωτήσεις επί ερωτήσεων στη συνέχεια, ενδιαφέρον άμεσο και ουσιαστικό οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ απέδειξαν ότι η θέληση έχει αποτελέσματα. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι όσα κι αν έχουν γίνει, είναι ελάχιστα: απαιτούνται περισσότερες δράσεις για την προσβασιμότητα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Τσίγκας, η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Β. Κάκλα, εκπρόσωπος του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Ψαράς, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του βουλευτή κ. Σκρέκα.

Η καθοδήγηση των μαθητών έγινε από τους Αρετή Γρηγορίου, Σωτηρία Παπανικολάου – εκπαιδευτικούς, Θανάση Καραγεώργο και Γωγώ Κατσιανάκου– κοινωνικούς λειτουργούς. Τη γενική ευθύνη για την παρουσίαση είχε ο επικεφαλής του ECOMOBILITY κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος απένειμε επαίνους στις υπαλλήλους του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, κ. Μαρίνα Νταούλα και Μαρία Μπάλτου.

Δήμος Τρικκαίων
Γραφείο Τύπου

freemobility7

freemobility6

freemobility

freemobility2

freemobility3




Total
0
Shares
Previous Article

Σε άπορους η ξυλεία δένδρων που κόβονται από τον Δήμο Καρδίτσας

Next Article

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε η μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

Related Posts