Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ΟΜ ΣΥ. ΡΙΖ. Α –  ΠΣ Μουζακίου στο Δήμο Αργιθέας

Η ΟΜ ΣΥ. ΡΙΖ. Α - ΠΣ Μουζακίου στο Δήμο Αργιθέας

Η ΟΜ ΣΥ. ΡΙΖ. Α –  ΠΣ Μουζακίου στο Δήμο Αργιθέας

Το Ανθηρό και το Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΟΜ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μουζακίου με τους Συντονιστή Άρη Γκαγκά, την πρώην βουλευτή Παναγιώτα Βράντζα και τους  Παναγιώτη Κρύο και Γιώργο Καραβίδα, συνοδευόμενη και από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Καντερέ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γραμμένος, Όλγα Κορλού και Μπάμπης Πούλιος.

Σκοπός της επίσκεψης η καταγραφή και συζήτηση γύρω από τα προβλήματα της καταστροφικής θεομηνίας του «Ιανού» αλλά και η ανταλλαγή απόψεων για διάφορα άλλα ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή και την τοπική κοινωνία της Αργιθέας. Η αντιπροσωπία έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως από το Δήμαρχο επισημάνθηκε, είναι η πρώτη οργάνωση κόμματος που επισκέπτεται το Δήμο και την περιοχή μετά τις καταστροφές του «Ιανού», το ίδιο δε κλίμα επικράτησε και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Αναφερόμενος στον «Ιανό» ο Δήμαρχος Αργιθέας τόνισε το μέγεθος της καταστροφής, που άλλαξε, κυριολεκτικά, τη φυσιογνωμία ολόκληρων περιοχών και που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί παρά μόνο με επεμβάσεις προσωρινής μορφής. Ο Δήμος Αργιθέας με έκτακτες και πενιχρές οικονομικές ενισχύσεις, προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει επιτακτικά προβλήματα (καταστροφές δρόμων, μπάζωμα ρεμάτων, κ.λ.π.), επεμβάσεις για τις οποίες έχουν ήδη εγκατασταθεί οι ανάδοχοι εργολάβοι, ενώ έχουν υποβληθεί και Τεχνικά Δελτία, με τα οποία ο Δήμος διεκδικεί επιπλέον χρηματοδότηση.

Ο Δήμος έχει ενταχθεί μαζί με το Δήμο Μουζακίου στη χρηματοδότηση των 143.000.000 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών που καταστράφηκαν. Δεν είναι γνωστό το προοριζόμενο για την περιοχή της Αργιθέας χρηματικό ποσό (υπολογίζεται σε περίπου 20 εκατ.) αλλά ούτε και τα προς υλοποίηση με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση έργα, παρότι έχουν γνωστοποιηθεί αρμοδίως (Περιφέρεια και κο Αγοραστό) όλες οι προκληθείσες καταστροφές, που πρέπει να αποκατασταθούν (όπως δρόμος προς Βλάσι και Λιβάδια Πετρίλου, ο δρόμος από Πευκόφυτο και πάνω, οι καταστραφείσες υποδομές στο χωριό Αργιθέα, κ,λ.π.). Από την αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας ΤΕΡΝΑ, ώστε αφενός τα έργα να  ξεκινήσουν αμέσως και παράλληλα με τις εργασίες στους Δήμους Μουζακίου και Καρδίτσας αφετέρου να υποδειχθούν από το Δήμο τα προς υλοποίηση έργα κατά προτεραιότητα.

Η ΟΜ ΣΥ. ΡΙΖ. Α -  ΠΣ Μουζακίου στο Δήμο Αργιθέας

Στη συνέχεια της συζήτησης αναδείχθηκε η υποστελέχωση του Δήμου σε προσωπικό, ιδίως τεχνικών ειδικοτήτων, με τις αντίστοιχες συνέπειες στην αποτελεσματικότητά του, που μόνο με την υπέρβαση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού επιτυγχάνεται. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ερημοποίηση και εγκατάλειψη της Αργιθέας, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της πολιτείας και των εκπροσώπων της εδώ και πολλά χρόνια. Τονίστηκε πως ο Δήμος Αργιθέας δεν πρέπει να αποτελεί το «φτωχό συγγενή» αλλά να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ως το τελευταίο άκρο του νομού Καρδίτσας στα σύνορά του με γειτονικά εδαφικά διαμερίσματα (Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας), η επικοινωνία με τα οποία πολλά θα μπορούσε να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νομού και για την οποία ο ίδιος Δήμος διαδραματίζει ρόλο καθοριστικό. Άμεσα πρέπει να αποκατασταθούν οι οδικοί άξονες προς ανατολική και δυτική Αργιθέα, που έχουν καταστεί επικίνδυνοι με μεγάλες λακκούβες στο οδόστρωμα, και να υλοποιηθεί η ασφαλτόστρωση των δρόμων «Βραγγιανά – Κέδρα» και «Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου», ώστε να εξασφαλιστεί εύκολη πρόσβαση προς τους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, αντίστοιχα.

Έκδηλη η ανησυχία του κου Δημάρχου και για το σχεδιασμό ανάπτυξης αιολικών πάρκων στην περιοχή και για τις συνέπειες που αυτή αναμένεται να επιφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία, τόσο εξαιτίας της μη λελογισμένης χωροθέτησής τους, που καταλαμβάνει σχεδόν ολοκληρωτικά τον ορεινό όγκο της Αργιθέας, όσο και εξαιτίας της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης και εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και των μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών καταστροφών, επιπτώσεων στον υδροφόρο ορίζοντα, κ.λ.π..

Η ΟΜ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μουζακίου θα πυκνώσει τις συναντήσεις της το επόμενο χρονικό διάστημα, με επισκέψεις σε τοπικές Κοινότητες και λοιπούς φορείς του Δήμου Μουζακίου, με σκοπό  να αναδείξει υφιστάμενα εξαιτίας του «Ιανού» προβλήματα και να συμβάλει τόσο στην επίλυση αυτών όσο και στην προώθηση αναπτυξιακών προοπτικών του τόπου μας.

Για την ΟΜ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ Μουζακίου

Άρης Γκαγκάς




Total
0
Shares
Previous Article
tiguan vw kotsadoura

Αυτοκίνητο: Έτσι θα περνάτε το όχημά σας από ΚΤΕΟ με κοτσαδόρο

Next Article
kerasia

Το αντιοξειδωτικό καλοκαιρινό φρούτο που ωφελεί την καρδιά και βελτιώνει τον ύπνο

Related Posts