Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Οδύσσεια των προσφύγων συνεχίζεται

Στις 8-4-2016 ήρθανε στην πόλη μας 31 Σύριοι πρόσφυγες,τους οποίους τους είχαμε φιλοξενήσει ξανά τον Φεβρουάριο στο Σμόκοβο. Όπως είχαμε πει και τότε η πρωτοβουλία αυτή άρχισε από εθελοντές του Δικτύου μας για μια προσωρινή φιλοξενία δύο -τριών μηνών έως ότου να ανοίξει μια δομή στην Καρδίτσα με σκοπό να μεταφερθούνε εκεί. Αυτό έως τώρα δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα στις 27-7-2016 να μεταφερθούνε στην πιο κοντινή μας δομή, η οποία άνοιξε στα Τρίκαλα, στο χώρο του παλιού σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Έτσι οι έξι οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνταν στην πόλη μας, όπως ήρθανε ήσυχα και αθόρυβα με τον ίδιο τρόπο φύγανε χωρίς να δημιουργήσουνε κανένα απολύτως πρόβλημα τόσο καιρό που βρισκότανε στην Καρδίτσα.

Προσπαθήσαμε όλον αυτόν τον καιρό να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε γιατί εμείς δεν ήμασταν επίσημη δομή αλλά απλά ένας ιδιωτικός χώρος που μας είχε παραχωρηθεί εντελώς δωρεάν από τον ιδιοκτήτη τον κ. Κώστα Μιχαλάκη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιαυτό καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές μας που πρόσφεραν την βοήθεια τους αφιλοκερδώς καθημερινά. Πιστεύουμε ότι η δομή των Τρικάλων είναι μια από τις πιο κατάλληλες δομές γιατί πρώτα από όλα έχει οικίσκους με τουαλέτα για κάθε οικογένεια που είναι πολύ βασικό για την διαμονή τους και για την υγιεινή τους, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέριμνα για την εκπαίδευση των παιδιών και πλήρη σίτιση από την ΣΜΥ Τρικάλων με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν και μας στάθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό και να τονίσουμε ότι η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια τους τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας Καρδίτσας κ. Παπανικολάου Παύλο, τον υπολοχαγό κ. Γεωργούλα υπεύθυνο τροφοδοσίας καθώς και όλα τα στελέχη του ΚΕΣΝ για την πολύτιμη βοήθεια τους παρέχοντας μας σίτιση, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Καραπιπέρη Βασίλη για την αμέριστη και συνεχόμενη βοήθεια του.

To Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΗΝ, της Παιδιατρικής, της Παθολογικής και της Μαιευτικής κλινικής, καθώς και το Μικροβιολογικό τμήμα.
– Τον Σταθμό Προστασίας Mάνας Παιδιού κι Eφήβου του ΠEΔY Kαρδίτσας για τους εμβολιασμούς των παιδιών.
Επίσης όλους τους αλληλέγγυους που μας πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν:
– Την παιδίατρο Ήλια Αντωνίου
– Τον παιδίατρο Μίλτο Βελεσιώτη
– Την ΩΡΛ Αγγελική Παπαδάκη
– Την δερματολόγο Ελευθερία Αρχοντή
– Τον δερματολόγο Άρη Μπαλιάκο
– Τον οφθαλμίατρο Νίκο Κορώνη
– Την οφθαλμίατρο Βασιλική Σύψα-Αγγέλου
– Τον ειδικό παθολόγο Αδάμ Παναγόπουλο
– Τον οδοντίατρο Πέτρο Τσίνα
– Τον οδοντίατρο Χρήστο Λίνα
– Tην μαιευτήρα –γυναικολόγο Αθηνά Παπανικολάου
– Τον μαιευτήρα- γυναικολόγο Στέλιο Χριστοδούλου
– Τον μαιευτήρα-γυναικολόγο Σεραφείμ Μαντζαφό
– Την EUROMEDICA Καρδίτσας
– Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας
Ιδιαίτερα τους παρακάτω φαρμακοποιούς που πρόσφεραν φαρμακευτικά σκευάσματα για την κάλυψη έκτακτων φαρμακευτικών αγωγών.
– Χ. Γκαραγκάνη
– Γ. Παναγόπουλου
– Ε. Οικονόμου και Α. Κυρίτση

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε και την γιατρό Γενικής ιατρικής Λία Ρογγανάκη, η οποία είναι μέλος του Δικτύου μας και στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες προσφέροντας τις ιατρικές της υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους.

Σημαντικότατη υπήρξε και η βοήθεια της ιδιωτικής κλινικής ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΑΕ που εκτός των άλλων προσέφερε ημερήσια σίτιση μεσημεριανού και βραδινού για αρκετές μέρες, καθώς και του ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ πρώην ΚΕΠΕΠ για τον ίδιο λόγο.

Επίσης Το Δίκτυο αλληλεγγύη για όλους Τρικάλων για την συνεργασία τους και την προσφορά τους.
– Το Θεσσαλικό Χοροστάσι και την Αθηνά Σιδέρη που με το σύλλογο της μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή.
– Τους Α. Πολύζο και Δ. Παπαλίτσα (χονδρικό εμπόριο οπωροκηπευτικών)
– Τον Σ. Ντόμπρα (Μάρκετ φρούτων – λαχανικών)
– Τον Σ. Φωτίου (Σούπερ Μάρκετ Μουζάκι)
– Tο αρτοποιείο Γ. Μπετζούνη
– Το αρτοζαχαροπλαστείο Μάντζιαλη ΑΕΒΕ
– Τον Χ. Πρίτσα (κρεοπωλείο)
– Το πτηνοτροφείο Α. Μπουρούση
– Το ζαχαροπλαστείο Μέλισσα
Τον Σύλλογο Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Σύλλογος Θεσσαλών Νέας Ιωνίας
– Την Δ. Λάππα (βιβλιοπωλείο)
– Το βιβλιοπωλείο Σελίδες
– Την εταιρεία παραγωγής.επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και χυμών DAMAVAND
– Το καφέ-εστιατόριο Κύκνος
– Το κέτερινγκ Τάτσιος
– Την Δ. Ντόβολου (κομμώτρια)

Ακόμη είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε πολύ όλους τους πολίτες της Καρδίτσας αλλά και τους Καρδιτσιώτες που ζούνε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που αμέσως ανταποκρίθηκαν σε αυτό το δύσκολο έργο που ξεκινήσαμε και μας πρόσφεραν με την καρδιά τους ότι μπορούσε ο καθένας τους από το υστέρημα τους, η βοήθεια τους ήταν πραγματικά πολύτιμη. Αυτό μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε να βοηθάμε ακόμη περισσότερο.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας θα παραμείνει δίπλα στους πρόσφυγες συνεχίζοντας να παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια που μπορεί ελπίζοντας να τελειώσει σύντομα η ταλαιπωρία τους και αυτό το δύσκολο και μακρινό ταξίδι τους.

Ευχαριστούμε πολύ γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

ΣΥΡΙΖΑ: Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

Next Article

Προκηρύξεις για 850 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας

Related Posts

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο - Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»