Η Οδύσσεια ενός Λαρισαίου φοιτητή για μεταγραφή από τη Ρόδο στο Βόλο: Η απώλεια του πατέρα του και τα οικονομικά προβλήματα

<

Η Οδύσσεια ενός Λαρισαίου φοιτητή για μεταγραφή από τη Ρόδο στο Βόλο: Η απώλεια του πατέρα του και τα οικονομικά προβλήματα

Σε πραγματική “Οδύσσεια” εξελίσσεται η προσπάθεια που καταβάλλει ένας Λαρισαίος φοιτητής να μετεγγραφεί στον γειτονικό Βόλο από το νησί της Ρόδου, όπου βρίσκεται η σχολή στην οποία πέρασε μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ο 21χρονος πλέον Ε.Τ., αρχικά είχε περάσει στη Σχολή Ψηφιακών Μέσων Επι­κοινωνίας στην Καστοριά. Με το ξεκίνη­μα των σπουδών του ωστόσο, χάνει τον πατέρα του, ο οποίοs πέρασε μεγάλη περιπέτεια με τον καρκίνο.

Αποφασίζει να ξαναδώσει εξετάσεις, αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τους καθηγητές του φροντιστηρίου του. Αρχίζει τη δεύτερη προσπάθειά του τον Σεπτέμ­βρη του 2019. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας από τότε δεν είναι καλή. Είναι χαρακτηριστικό πως στη μητέρα του δόθηκαν 345 ευρώ προσωρινή σύν­ταξη χηρείας η οποία εκ των υστέρων ελαττώθηκε στα 218 ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2020 δηλώνει συμμε­τοχή ηλεκτρονικά στις Πανελλαδικές και τον Ιούνιο δίνει εξετάσεις. Τον Σεπτέμβρη του 2020 βγαίνουν τα αποτελέσματα και περνάει στο τμήμα Προσχολικής Αγω­γής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στη Ρόδο. Το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας όμως, μόλις που ξεπερνάει τις 7.000 ευρώ και όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να ταξιδέψει στο νησί, γιατί τα οι­κονομικά προβλήματα πίσω στη βάση του είναι μεγάλα. Αποφασίζει να ζητήσει μετεγγραφή στον Βόλο. Επικοινωνεί με το γειτονικό Πανεπιστήμιο και του λένε πως είναι ζήτημα του Υπουργείου Παι­δείας.

Ο ίδιος έχει καταθέσει τρεις αιτήσει μέ­χρι στιγμής στο Υπουργείο, αλλά και οι τρεις έχουν απορριφθεί. Οι δύο τελευ­ταίες μάλιστα, στις οποίες ζητούσε κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή, απορρίφθηκαν διότι σύμφωνα με το Υπουργείο, όπως περιγράφει στην “Ε” ο ίδιος, “οι επικα­λούμενοι λόγοι δεν στοιχειοθετούν εξαι­ρετική περίπτωση κατ’ εξαίρεση, μετεγ­γραφή, σε διαφορετικό τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας της οικογενειακής εστίας”.

Επί της ουσίας δηλαδή θα γινό­ταν αποδεκτή αν ο ίδιος ήταν κάτοικος Βόλου ή εάν υπήρχε αντίστοιχη σχολή στη Λάρισα. Ισχυρίζεται μάλιστα πως τη­ρεί το ελάχιστο όριο εισαγωγής σε μόρια για να πάρει τη μετεγγραφή.

Όλο αυτό το διάστημα, ενώ προσπαθεί να ρυθμίσει το θέμα της σχολής, εργά­ζεται καθημερινά για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του σπιτιού στο οποίο πλέον βρίσκεται μόνο ο ίδιος με τη μητέρα χωρίς να έχουν από που­θενά βοήθεια.

Πηγή: onlarissa.gr / Ελευθερία


Total
4
Shares
Previous Article

Φορολογικές δηλώσεις: Οι νέοι κωδικοί και οι αλλαγές - Προετοιμασίες για το άνοιγμα του Taxisnet

Next Article

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο - Πιο μεγάλο από την Εύβοια


Total
4
Share