Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Η Νίνα η Λεμονίτα» στα παιδιά Ρομά των Τρικάλων

 

Η διαφορετικότητα μέσω παραμυθιού από το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά Δ. Τρικκαίων

Μια διαφορετική ημέρα ήταν η Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 για τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Η συγγραφέας κ. Άννα Κορτέση επισκέφθηκε το σχολείο και, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών, μετείχε σε εκπαιδευτική δράση με το παραμύθι της «Η Νίνα η Λεμονίτα». Η δράση αφορούσε σε αφήγηση και επικέντρωση στη διαφορετικότητα, μέσα από συνέργεια των μαθητών Ρομά και της συγγραφέως.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού διατίθενται αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και, επειδή η δράση οργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά (στο πλαίσιο της Δικτύωσης- Δημοσιότητας «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού – Ενεργός Κοινωνική Ενσωμάτωση»), υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για συνέχισή της.

Σε πρώτο στάδιο, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, του Παραρτήματος Ρομά και ευπαθών ομάδων, αλλά και των εκπαιδευτικών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη συγγραφέα, για τη δημιουργία – συγγραφή ενός νέου παραμυθιού από τους ίδιους τους μαθητές.

kk1

kk2

kk3

kk4




Total
0
Shares
Previous Article

Οδηγούς κίνησης παιδιών σε πεζοδρόμια σχολείων τοποθέτησε ο Δήμος Καρδίτσας

Next Article

Νέο κακόβουλο λογισμικό «Dharma» μολύνει τους υπολογιστές

Related Posts