Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Νέα Δημοκρατία καταλύει τη δημοκρατία – Παρέμβαση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας

syriza logo new

Η Νέα Δημοκρατία καταλύει τη δημοκρατία – Παρέμβαση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας

Καρδίτσα 1/3/2021

Η Πολιτεία οφείλει να λειτουργεί χωρίς διακρίσεις και ο σωφρονιστικός κώδικας πρέπει να εφαρμόζεται με συνέπεια, έναντι όλων των κρατουμένων. Η Δημοκρατία ΔΕΝ κινδυνεύει όταν τηρούνται οι αρχές της ισονομίας και του ανθρωπισμού ακόμη και σε εκείνους που την αμφισβητούν.

Η παρέμβαση του νομικού κόσμου στην εξέλιξη της απεργίας πείνας του, αμετάκλητα και δικαίως καταδικασμένου, Δημήτρη Κουφοντίνα καταδεικνύει ότι τα ζητήματα που τίθενται αφορούν το κράτος δικαίου. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν κρατούμενο, απεργό πείνας νεκρό, παρά την καταφανή παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος και παρόλο που η καταδίκη του ήταν τα ισόβια κι όχι ο θάνατος.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι ακροδεξιές, μισαλλόδοξες δυνάμεις, που θέλουν την Ελλάδα μία κατ’ όνομα “δημοκρατία”, στη λογική των αυταρχικών καθεστώτων της Ουγγαρίας και της Πολωνίας που επιχειρούν να εφαρμόσουν ένα καθεστώς εξαίρεσης του συνόλου σχεδόν των πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια ΟΧΙ για την προστασία των φοιτητών.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που επιχειρούν, με τον πιο προκλητικό και χυδαίο τρόπο, να μετατρέψουν τα θύματα του κινήματος #metoo σε κατηγορούμενους!

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να σπείρουν το φόβο, αποθαρρύνοντας κάθε δίκαιη διεκδίκηση, κάθε αγωνιστική διάθεση, κάθε πολιτική δράση. Οι εκατοντάδες, χωρίς προηγούμενο, αναίτιες συλλήψεις πολιτών και παραπομπές σε δίκη των τελευταίων ημερών το αποδεικνύουν.

Το ευρύ μέτωπο που έχει σχηματιστεί πολιτικών δυνάμεων, νομικού κόσμου, διανοουμένων, ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, διεθνών οργανισμών φαίνεται ότι δεν μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη ενός εκδικητικού σχεδίου εξόντωσης και καταρράκωσης του Κράτους Δικαίου, οδηγώντας στον θάνατο έναν άνθρωπο που έχει τελεσίδικα δικαστεί και καταδικαστεί, όχι μόνο σωματικά αλλά και στη συνείδησή μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη παρέμβασή του απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, αυτή την ύστατη ώρα να αλλάξει την στάση της κι αναφέρει:

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία άλλωστε είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται»

Κανείς και καμία δεν δικαιούται πλέον να σιωπά…

Ούτε βέβαια και ο συμπολίτης μας Υπουργός Δικαιοσύνης και γιατρός κ.Τσιάρας

Τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Γερούκη Έλενα

Κρύος Πάνος

Βράντζα Παναγιώτα

Βραχνάκης Μιχάλης

Καραβίδας Γιώργος

Κομματάς Γιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
δείγμα rapid test

Δήμος Μουζακίου: Αύριο Τετάρτη 03.03 rapid tests στο Αγναντερό

Next Article
ΑΝΚΑ: Υποβολή οικονομικής προσφοράς

Αναζήτηση κατοικιών για τη προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”