Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ν.Ε. Καρδίτσας του ΤΕΕ για το κτηματολόγιο

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. (738/6/30-5-2017) απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε., ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων των Καλλικρατικών Δήμων ΑΡΓΙΘΕΑΣ,ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ και ΣΟΦΑΔΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να υποβάλλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές είναι :

  • Από 12/06/2017 μέχρι 12/09/2017 για τους κατοίκους εσωτερικού
  • Από 12/06/2017 μέχρι 12/12/2017 για τους κατοίκους εξωτερικού.

Θέλουμε με υπευθυνότητα να επισημάνουμε σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τα παρακάτω :

  1. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική
  2. Η υποβολή της δήλωσης πρέπει να γίνει εντός των παραπάνω ημερομηνίων
  3. Η υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης επισύρει πρόστιμα
  4. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να συντάξουν τη δήλωση μόνοι τους, προτείνεται να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό
  5. Να μην εμπιστεύονται τόσο για τη σύνταξη της δήλωσης όσο και για τον εντοπισμό των ιδιοκτησιών τους επαγγελματίες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο. Οι συνέπειες λάθους θα είναι χρονοβόρες και δαπανηρές.

Αρμόδιοι για την κατάρτιση του  Εθνικού Κτηματολογίου είναι κατά κύριο λόγο οι διπλωματούχοι μηχανικοί. Είναι οι ίδιοι που θα συντάξουν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα δομηθεί το Κτηματολόγιο και υπεύθυνοι τόσο για τον εντοπισμό του ακινήτου όσο και για την σωστή αποτύπωση και καταγραφή της ιδιοκτησίας. Εξάλλου στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι στα αρμόδια γραφεία Κτηματογράφησης  της αναδόχου εταιρείας είναι διπλωματούχοι μηχανικοί.

Για πρώτη φορά εντοπίζονται οι ιδιοκτησίες στο χάρτη. Συνεπώς η σωστή και υπεύθυνη σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος, αν και δεν είναι υποχρεωτική, εξασφαλίζει τη σωστή θέση, το σχήμα, τα όρια και το εμβαδό του ακινήτου.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ το μεγαλύτερο από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας μας γίνεται πραγματικότητα, εμπιστευτείτε ειδικούς και έμπειρους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σταθερά και υπεύθυνα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Διευκρινιστική απάντηση της προέδρου Τ.Κ. Μελισσοχωρίου στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Next Article

Προτάσεις Παναγιώτας Βράντζα στη σύσκεψη του ΥΠΑΑΤ

Related Posts