Η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας Κων. Ευθυμιάδης συμμετέχει στη Λαϊκή καντάτα ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ των Θεοδωράκη- Σεφερη

Στις 8 Αυγούστου στο Γαλαξίδι στην κορυφαία συναυλία

Η μεγαλύτερη ίσως, για πολλούς συναυλία έντεχνης, ελληνικής μουσικής του φετινού καλοκαιριού θα έχει έντονο, Καρδιτσιώτικο χρώμα ,αφού συμμετέχει ο Νίκος Ευθυμιάδης και η ιστορική Μικτή Χορωδία(1948-2019) του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συναντά τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διευθύνοντας την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Γαλαξίδι, το κορυφαίο , ιστορικό έργο των Μ. Θεοδωράκη-Γ. Σεφέρη, ‘’Επιφάνεια Αβέρωφ’’, για μεγάλη λαϊκή ορχήστρα, εξάφωνη μικτή χορωδία, λαϊκό σολίστ και αφηγητή, σε μια από τις σημαντικότερες συναυλίες τού φετινού καλοκαιριού, στην οποία συμμετέχει και η διεθνούς φήμης, ιστορική Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Τη λαϊκή καντάτα ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’, που πρωτοπαρουσιάστηκε επί χούντας στο ¨Olympia¨ στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη, ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα(Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Φεστιβάλ Δελφών, Κεφαλονιάς, Κολλέγιο Αθηνών, κ.λ.π) και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο, Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές και συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη. Η παρουσία της Μικτής Χορωδίας Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης ήταν έντονη σε όλες αυτές τις συναυλίες.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία του φετινού καλοκαιριού, αφηγητής θα είναι ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες φωνές και πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, και σολίστ η εξαιρετική Λουκία Βαλάση, μια από τις ανερχόμενες νέες φωνές. Συμμετέχει μεγάλη 10μελής Λαϊκή Ορχήστρα και 60μελής Μικτή Χορωδία (Μικτή Χορωδία Ορφέας Ιτέας, Μικτή Χορωδία Καρδίτσας, και πολλοί άλλοι χορωδοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος κ. α).

Το ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ θεωρείται από πολλούς, η κορυφαία σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του μεγάλου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη με αποκορύφωση την παρουσίαση του Ρέκβιεμ(Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993.
Total
0
Shares