Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Le Monde στα Μετέωρα – Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες σε Λάρισα και Καρδίτσα – Ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Fernando Trueba στο Πήλιο

agorastos kostas perifereia thessalias

Η Le Monde στα Μετέωρα – Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες σε Λάρισα και Καρδίτσα – Ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Fernando Trueba στο Πήλιο για τη νέα του ταινία: Η Θεσσαλία ταξιδεύει παντού στον κόσμο 

Με τη φιλοξενία δημοσιογράφων της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για αφιέρωμα στα Μετέωρα και τουριστικών πρακτόρων από τη Γερμανία σε Λάρισα και Καρδίτσα για την ανάδειξη της παραδοσιακής απόσταξης τσίπουρου, συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Νότιο Πήλιο τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ ισπανού σκηνοθέτη Fernando Trueba με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον ενώ τους επόμενους μήνες η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει σε επτά διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Μέσα από τα στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης fam trip και media trip που διοργανώνουμε, η προβολή των προορισμών της Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια ξεπερνά κάθε προηγούμενο, λόγω της άμεσης εξάπλωσης φωτογραφιών, βίντεο και κειμένων σε όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μόνο από τη φιλοξενία της ισπανικής εκπομπής Planeta Calleja στο Πήλιο και στα Μετέωρα περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι που ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον διάσημο παρουσιαστή Jesús González Calleja και τον βραβευμένο με τρία αστέρια  Michelin, προσκεκλημένο σεφ Jorge Cruz Mas γνώρισαν τις ομορφιές της Θεσσαλίας, προτού καν η εκπομπή προβληθεί στην ισπανική τηλεόραση.

Τους τελευταίους μήνες η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργάνωσε:

Τρία mediatrip με θέμα «Πάσχα στη Θεσσαλία» σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες δημοσιογράφους από travel.gr, diakopes.gr, bovary.gr, iefimerida.gr, huffingtonpost.gr, Αθηνόραμα, Olivemagazine.gr, Γαστρονόμος, Πρώτο θέμα, travel blog Penny in Wonderland, τον Nίκο Yποφάντη από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, συνεργείο δημοσιογράφων του OPEN TV και τον Θανάση Βασιλόπουλο σε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

Μediatrip Poland TV

Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια του κρατικού πολωνικού καναλιού TVP Monika Witkowska ταξίδεψε με τον σύζυγο και την 3χρονη κόρη της στη Θεσσαλία. Στην εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Κυριακή προτείνει προορισμούς και δίνει χρήσιμες πληροφορίες που διευκολύνουν τα ταξίδια οικογενειών με μικρά παιδιά στο εξωτερικό.

-Μediatrip i24news ISRAEL

Στα Μετέωρα φιλοξενηθηκε το i24news με έδρα το Τελ Αβίβ και παγκόσμια απήχηση, καθώς εκπέμπει στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Αραβικά. Παρακολουθείται από θεατές με υψηλό καταναλωτικό προφίλ, η θεαματικότητά του ξεπερνά τα 1 δις νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στο κανάλι (μέσω πλατφορμών, συνδρομών κλπ) και  έχει ικανοποιητική διείσδυση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Θεσσαλία θα παρουσιαστεί στην αγγλόφωνη εκπομπή “Holy Land Uncovered” της Emily Frances Wolk και υποτιτλισμένη στο γαλλικό κανάλι του σταθμού.

-Μediatrip public radio ISRAEL

Ο δημοσιογράφος Yaron Enosh ήρθε στη Θεσσαλία με ένα γκρουπ 20 vip προσκεκλημένων από Διεθνή Ένωση Μουσικών. Ο δημοσιογράφος διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή στο Κρατικό Ραδιόφωνο, όπου και έκανε live μετάδοση. Είναι  λάτρης και συχνός επισκέπτης της Ελλάδας, που προβάλλει στη  σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/enosh.yaron/

ediatrip Planeta Calleja SPAIN TV

Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ισπανίας το τηλεοπτικό συνεργείο της πασίγνωστης εκπομπής Planeta Calleja επισκέφτηκε για πέντε ημέρες το Πήλιο και τα Μετέωρα.

Τι ακολουθεί

Στις 6-12 Οκτωβρίου 2022, οργανώνεται mediatrip με 2 Γαλλίδες δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde στα πλαίσια αφιερώματος και ένταξης των Μετεώρων στους top 20 προορισμούς παγκοσμίως.

Στις 1-4 Νοεμβρίου 2022, οργανώνεται mediatrip σε Καρδίτσα και Λάρισα με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες που αναζητούν βιωματικές εμπειρίες στην αγροδιατροφή, για την ανάδειξη της παραδοσιακής απόσταξης τσίπουρου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στις 29/9 στην έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη, στις 27/10 στο Workshop gastronomy στο Άμστερνταμ, στις 7/11 στην WTM στο Λονδίνο, στις 9/11 στην Ergo Marathon στην Αθήνα, στις 18/11 στη Philoxenia Θεσσαλονίκης, στις 25/11 στο συνέδριο FED HATTA ECTAA στο Βόλο και στις 6/12 στην Focus Film Office στο Λονδίνο.

Τέλος στο Τρίκερι βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ισπανικής παραγωγής Haunted Heart για λογαριασμό του NETFLIX. Την ταινία σκηνοθετεί ο ισπανός σκηνοθέτης Φερνάντο Τρουέμπα και πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον. Το Γραφείο Film Office της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεργάζεται στενά με την εταιρία παραγωγής Blonde, για την ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων και την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.




Total
0
Shares
Previous Article
Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Αποδοχή της Διαφορετικότητας» στο Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Αποδοχή της Διαφορετικότητας» στο Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου

Next Article
Βράβευση του Βησσαρίων Ζησόπουλου για την προσφορά του στους βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων

Βράβευση του Βησσαρίων Ζησόπουλου για την προσφορά του στους βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων