Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την επιβολή εισητηρίου στον Όλυμπο

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και της ναζιστικής «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ», ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (27.8.2021) οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταθέσαμε ψήφισμα με το οποίο καλούσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, να εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρόθεση για επιβολή εισιτηρίου ανόδου στον Όλυμπο και γενικότερα στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ορεινών όγκων και δασών, επειδή πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη προς υλοποίηση, με την οποία θα επιβάλλεται εισιτήριο για την άνοδο στον Όλυμπο και εκχώρηση αρμοδιοτήτων ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρίες.

Το ψήφισμα αυτό στηρίχθηκε μόνο από τους 4 περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τόσο η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όσο και οι παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής», ενώ δήλωναν πως δεν συμφωνούν στην επιβολή εισιτηρίου στον Όλυμπο, θεώρησαν ότι δεν συντρέχει λόγος να βγει ψήφισμα, γιατί όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, είχε τηλεφωνική ενημέρωση εν μέσω της συνεδρίασης από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, ότι δεν θα μπει εισιτήριο στον Όλυμπο.

Η Λαική Συσπείρωση, υπογράμμισε ότι δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στην υποτιθέμενη «διαβεβαίωση» του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, ότι δεν θα μπει εισιτήριο στον Όλυμπο.

Άλλωστε, μετά από την συνάντηση που είχε πριν από ένα 24ωρο ο κ. Αμυράς, με τον βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ, κ. Χαρακόπουλο, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, αντιθέτως επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει εισιτήριο στον Όλυμπο, το οποίο δεν θα είναι 6 ευρώ, αλλά κάποιο άλλο ποσό το οποίο είναι διαπραγματεύσιμο. Μάλιστα ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ, Μ. Χαρακόπουλος, επισήμανε πως μπορεί να υπάρξει επιβολή εισιτηρίου, όχι για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά για τους επισκέπτες!

Με την άρνηση της η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να στηρίξει το εν λόγω ψήφισμα, με την συνδρομή και των άλλων παρατάξεων, αντικειμενικά δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση για να ξεπεράσει τις μεγάλες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από κοινωνικούς φορείς, ορειβάτες, φυσιολάτρες και γενικότερα από λαϊκές δυνάμεις και να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος για την επιβολή εισιτηρίου με κάποιο μικρότερο τίμημα.

Οι ελιγμοί από την πλευρά της κυβέρνησης και όσους την βάζουν πλάτη, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν αφού δεν αναιρούν το έδαφος πάνω στο οποίο προωθούνται τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης, της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των ορεινών όγκων και του φυσικού πλούτου που αντιμετωπίζεται από το κεφάλαιο και το κράτος του ως πηγή κέρδους, είτε με την καταστροφή είτε με την εκμετάλλευσή του, και την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και διαχείρισης των δασών, που το αστικό κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαμορφώσει και να υλοποιήσει

Αυτό το έδαφος στρώθηκε διαχρονικά από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, με την συναίνεση και του ΚΙΝΑΛ, με το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει.

Όπως με τον αντιλαϊκό – αντιπεριβαλλοντικό νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», μεταξύ των οποίων προβλέπονταν και η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τον ίδιο τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που διαχειρίζεται και τον Όλυμπο, «κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» (άρθρα 27 και 31), η «άσκηση εμπορικής δραστηριότητας», η «αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας» και η «εκτέλεση έργων για λογαριασμό τρίτων».

Αλλά και με τον Ν. 4519/2018 για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών, που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος αναφέρονταν συγκεκριμένα στο άρθρο 8 σχετικά με τους πόρους τους: «Έσοδα από τις δραστηριότητές τους που είναι σύμφωνες με τους σκοπούς τους, συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από προϊόντα που παράγουν ή εκμεταλλεύονται, εισιτήρια, ξεναγήσεις ομάδων επισκεπτών και άλλες οικοτουριστικές δραστηριότητες και, γενικότερα, από την εκμετάλλευση και προβολή του προστατευτέου αντικειμένου».

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, θα συνεχίσει να αντιπαλεύει αποφασιστικά την κυβερνητική πρόθεση για επιβολή εισιτηρίου ανόδου στον Όλυμπο, ανεξάρτητα από την τιμή του και γενικότερα την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ορεινών όγκων και δασών.

Ο Όλυμπος, γενικότερα οι ορεινοί όγκοι, τα δασικά οικοσυστήματα, είναι λαϊκή περιουσία, γι’ αυτό ζητά να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που προωθεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ορεινών όγκων και δασών.

Να μην αναπτυχθεί καμία επιχειρηματική δράση στον Όλυμπο και στους άλλους ορεινούς όγκους.

Να ακυρωθούν οι δασοκτόνοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων, που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις και νομιμοποιούν καταπατητές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι ιδιωτικών εταιρειών, ΜΚΟ και διαφόρων ιδρυμάτων.

Ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστηµάτων και των ορεινών όγκων με ευθύνη της πολιτείας και µε κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία μεγάλων ιδιωτικών και εκκλησιαστικών εκτάσεων στα δάση και στα βουνά.

27.8.2021




Total
0
Shares
Previous Article
2o dimotiko sxoleio Karditsas

Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας

Ευχές συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Καρδίτσας στους επιτυχόντες μαθητές