Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στις πομόνες του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ, ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ –    Η ΔΕΗ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εν μέσω του αφόρητου καύσωνα η ΔΕΗ, με την ανοχή της κυβέρνησης της Ν.Δ, προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των αγροτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, επικαλούμενη συσσωρευμένα χρέη του. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απότιστες καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων αγροτών στην περιοχή Τυρνάβου, Αμπελώνα και των γύρω χωριών, που αρδεύονται από τις γεωτρήσεις του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ και με άμεσο κίνδυνο να καταστραφούν οι παραγωγές τους.

Τα «σπασμένα» των πολιτικών είτε με κυβερνήσεις Ν.Δ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στελεχών τους σε πρώην Νομαρχία και τώρα Περιφέρεια, καλούνται να τα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι αγρότες, όπως τόσα χρόνια τώρα,

Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια που δεν έγιναν υπόγεια τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου και έτσι το 50% περίπου του νερού δεν φτάνει στα χωράφια, αλλά χάνεται στα αυλάκια. Όλο αυτό το νερό που χάνεται, αναλογεί σε ρεύμα που δεν μπορεί να πληρωθεί από τους αγρότες που δεν φταίνε γι’ αυτό. Η ευθύνη ανήκει διαχρονικά στις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσίες της πρώην Νομαρχίας και τώρα της Περιφέρειας που γνώριζαν το πρόβλημα αλλά δεν το έλυσαν.

Η ΔΕΗ χρόνια τώρα, επί όλων των κυβερνήσεων, αύξανε την τιμή του αγροτικού ρεύματος, προσθέτοντας νέα βάρη στο κόστος παραγωγής για τους αγρότες. Το ότι υπάρχουν και κάποιοι επιτήδειοι κακοπληρωτές εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση γενικής διακοπής της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ.

Οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και εκλεγμένων στην Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση στον τοπικό τύπο επί μέρες τώρα, μοιάζουν με την λαϊκή ρύση, «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», αφού είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την εξέλιξη στηρίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ να συνδέσει άμεσα όλες τις πομόνες για να μπορέσουν να σώσουν τις καλλιέργειές τους οι αγρότες. Το χρέος του ΤΟΕΒ να μην πέσει μονόπλευρα στους αγρότες αρδευτές, αλλά να επιβαρύνει και την κυβέρνηση και την περιφέρεια, λόγω της απώλειας που υπήρχε από το μη υπογειοποιημένο αρδευτικό δίκτυο και τις αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος από τη ΔΕΗ επί χρόνια.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουν στην γρήγορη κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις πομόνες που σπαταλούσαν το νερό στον κεντρικό αύλακα για τα χρόνια που λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο το πότισμα στην περιοχή.

6/8/2021




Total
0
Shares
Previous Article
aerolimenas skiathou silipsi

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα της Σκιάθου

Next Article
Agorastos diavoulefsi

Ξεκινά η διαβούλευση για το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» με την πολιτική φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας