Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την διαχείριση της πανδημίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την διαχείριση της πανδημίας

 Η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και την επικοινωνιακή τρομολαγνεία, χρυσοπληρώνοντας μια σειρά ΜΜΕ για να κρύβουν τις τεράστιες ευθύνες της, την ίδια στιγμή που συστηματικά αποδομεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για τα ΜΜΜ που εξακολουθεί να στοιβάζει τους μαθητές στις τάξεις, που δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα σε πολλούς χώρους εργασίας.

 Σε αυτό το μίγμα πολιτικής όρισε ως πρωταγωνιστή την αστυνομοκρατία, τον περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων και μετακύλησε τη δική της πολιτική ευθύνη  στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Μέσα από αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμπε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οδήγησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι επιφυλακτικό. Και η κυβερνητική απάντηση σ’ αυτό είναι η εξαγορά με τα δωρεάν δεδομένα και τώρα με τις αναστολές εργασίας.

 Τα εμβόλια είναι ένα όπλο της επιστήμης για την μείωση και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων και δεν μπορούν να αποτελούν προϊόν εξαγοράς ή εξαναγκασμού ή μέσο για να οδηγηθούν εργαζόμενοι στην εξαθλίωση. Η μαζικότητα των εμβολιασμών είναι κοινωνική ανάγκη, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και όχι μέσο διαχωρισμού του λαού.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, δεν συμφωνεί με τις αναστολές, το κόψιμο του μισθού, τα πρόστιμα και πιθανόν αύριο σε απολύσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Να ανακαλέσει τις αναστολές εργασίας, τις απειλές για απολύσεις  και τα πρόστιμα  προς τους εργαζομένους
  • Να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην οδηγεί τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας
  • Να προωθήσει τον δημόσιο δωρεάν εμβολιασμό με όλα τα ασφαλή εμβόλια με πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό.
  • Να προχωρήσει στην ουσιαστική, στοχευμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό που θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και θα απαντά σε υπαρκτά ερωτήματα.
  • Να χορηγεί δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) σε όλους τους πολίτες.
  • Να εκτελούνται από δημόσιες δομές και δωρεάν, τα Rapid test.
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων και υλικών.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς.



Total
0
Shares
Previous Article
plimira prasino kinima

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τα πρωτοβρόχια αρκούσαν να αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος

Next Article
Στον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού - Ποινές και αφαίρεση πιστοποίησης

Στον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού - Ποινές και αφαίρεση πιστοποίησης

Related Posts