Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την απόριψη του ψηφίσματός της για τη ΛΑΡΚΟ

Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την απόριψη του ψηφίσματός της για τη ΛΑΡΚΟ

Οι παρατάξεις Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», «Θεσσαλία ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ», μαζί με την εκπρόσωπο των Ναζί, απέρριψαν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για στήριξη των αιτημάτων των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (12/4/2021), από κοινού η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, με τις παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, της «Πρωτοβουλίας» του Δ. Κουρέτα, της Θεσσαλίας «Πράσινη περιφέρεια» του Θ. Ακρίβου και της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής», απέρριψαν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το οποίο εκφράζονταν η στήριξή στο πολύμηνο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, για να μην οδηγηθεί, με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, στο κλείσιμο και σε εκποίηση και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.

Με διαφορετικά λόγια, όλες αυτές οι παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης της Ν.Δ για το κλείσιμο, τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, παρουσιάζοντάς την ως μονόδρομο, αθωώνοντας στην πράξη όλες τις κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που συνειδητά οδήγησαν στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για να οδηγηθεί στο ξεπούλημα.

Τα όσα δήλωναν ότι είναι υπέρ της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, είναι κούφια λόγια, αφού η απόφαση της κυβέρνησης είναι για διάλυση της ενιαίας ΛΑΡΚΟ, κλείσιμο και ξεπούλημά της κατά τμήμα, που οδηγεί και στην απόλυση των εργαζομένων, που ήδη έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, θεωρεί ότι το κλείσιμο και η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση με την συναίνεση και των άλλων αστικών δυνάμεων, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και των εργαζόμενων που απέμειναν σ’ αυτήν. Οι μόνοι ωφελημένοι, θα είναι ελάχιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, που θα αρπάξουν «έναντι πινακίου φακής», τη ΛΑΡΚΟ, που αξίζει πάνω από 20 δις. ευρώ και μαζί μ’ αυτή, να κατασπαράξουν τα “φιλέτα” του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό υποστηρίζει καθαρά τα δίκαια αιτήματα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για:

  • Να μην κλείσει η ΛΑΡΚO, να σταματήσουν οι προσπάθειες τεμαχισμού και πώλησής της στους ιδιώτες.
  • Να συνεχισθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, η ενιαία λειτουργία της ως παραγωγικής μονάδας και να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητές της, χωρίς εργολάβους.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργάτης της ΛΑΡΚΟ ή των εργολάβων που δραστηριοποιούνται σε τμήματά της.
  • Να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα στο ύψος του μισθού σε όλους τους εργαζόμενους, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες που σχετίζονται άμεσα ή έμεσσα με τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

13/4/2021Total
0
Shares