Η ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην δημόσια υγεία

Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην δημόσια υγεία

Όχι στο νέο αντιλαϊκό «ΕΣΥ». Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και στην Πρόνοια

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού  και βοηθητικού προσωπικού στη δημόσια υγεία, ενάντια στην συνέχιση της πολιτικής παραπέρα υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησής της, που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ, σε συνέχεια και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι στο νέο αντιλαϊκό «ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση. Αποκλειστικά σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας που θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όλο το λαό. Επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας, με το προσωπικό του.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας-πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.               Να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται ακόμα σε αναστολή εργασίας και να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεκινώντας με την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Αναβάθμιση όλων των κτιριακών υποδομών της δημόσιας υγείας- πρόνοιας.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση και οι διώξεις ενάντια στην συνδικαλιστική δράση, όπως ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.

20/10/2022
Total
0
Shares