Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Η Κυβέρνηση ΝΔ ‘εικονικά’ έχει υιοθετήσει το Green Deal

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Η Κυβέρνηση ΝΔ ‘εικονικά’ έχει υιοθετήσει το Green Deal -το πράσινο αειφορικό σχέδιο- ενώ πάει πολύ αργά στο επείγον έργο Φράγματος Συκιάς και νερών Αχελώου – προωθώντας την «ανάσταση» του λιγνίτη στην Κοζάνη

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, παρότι διαθέτει ευρεία πλειοψηφία 157 βουλευτών, βαδίζει πολύ αργά, άτολμα και φοβικά μπροστά στο επείγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης, επισιτιστικής ανεπάρκειας τροφίμων, της ενεργειακής πληθωριστικής έκρηξης που τινάζει τους οικογενειακούς λογαριασμούς στον αέρα, φτωχοποιεί όλα τα στρώματα.

* Τρία χρόνια και μείνει στα λόγια ….στον οικοαειφορικό βερμπαλισμό.

^ Ουδέν βήμα για λειτουργία του Έτοιμου Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας – έντονος δισταγμός για μια χούφτα διαμαρτυρομένων κατοίκων, κατόχων γης.

^ Ουδέν για προώθηση του ημιτελούς παρατημένου φράγματος Συκιάς, το οποίο αφενός προκαλεί κινδύνους στα δίκτυα της ορεινής Αργιθέας (δρόμους κα), αφετέρου δεν αξιοποιείται πλούσιο υδατικό δυναμικό και πράσινη ενέργεια.

^ Η ΔΕΗ παρά την κερδοφορία της, αφήνει να σέρνεται το υπόψη έργο, που θα συμβάλλει θεαματικά στην τοπική οικονομία και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

^ Για το φράγμα Μουζακίου έγινε μια πρώτη θετική εξαγγελία από την κυβέρνηση, αλλά έμεινε μετέωρη.

••• Το μείζον αίτημα των Θεσσαλών, των αγροτών-παραγωγών, των πολιτών στα αστικά κέντρα για μερική μεταφορά νερών του άνω ρού Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν το αγγίζει, δικαιώνοντας τους αντιδρώντες Αιτωλους και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αταλάντευτα είναι κατά του ….φαραωνικού έργου, όπως το αποκαλεί (δηλώσεις Ρένας Δούρου στην Λάρισα).

@ Τελευταία η ΝΔ προ των προκλητικών ανατιμήσεων φυσικού αερίου, ηλεκτρικου ρεύματος στρέφεται στον… βρώμικο λιγνίτη, αντί να επισπεύσει τα νέα χωροταξικά, το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων αειφορικών έργων ΑΠΕ, ηλιακά-αιολικά-υδροηλεκτρικά και αποθήκευσης με αντλησιοταμιευση.

•Τα φιλελεύθερα αειφορικά πράσινα σχέδια ….μπορούν να περιμένουν …

•Η επιδοματική κρατικιστική πολιτική έχει ήδη  να …νεκραναστηθεί!

@ Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί το 2019 για τολμηρό Σύμφωνο Αλήθειας με τους πολίτες και για ευημερία σε όλους!

Με επίκληση, τη μια του κοβιντ19, την άλλη του πολέμου στο Ντονμπάς ή το μεταναστευτικό και τον πληθωρισμό, όλα τα ουσιώδη μένουν στο …συρτάρι.

@ Αλλά χωρίς ριζική αλλαγή του ενεργειακού, παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου ουδέν θα περπατήσει, η ανάπτυξη θα καθυστερεί!

• Ποτέ το διαρκές …κλώσιμο, η αναβλητικότητα δεν ωφέλησαν τον τόπο.

@ Θυμίζουμε την τόλμη του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή που το 1962 ολοκλήρωσε το σπουδαίο φράγμα Μεγδοβα – Λίμνη Πλαστήρα, υλοποιώντας την ιδέα του Μαύρου Καβαλάρη από το Μορφοβούνι Καρδίτσας [Λίμνη 24 ΚM2- ύψος φράγματος 26m – παραγωγή ρεύματος ισχύος 150mw] που αναβάθμισε το περιβάλλον.

@ Ο ίδιος Κυβερνητης ξεκίνησε το 1958, το φράγμα Κρεμαστών Ευρυτανίας που ολοκλήρωσε το 1962 επι ποταμού Αχελώου, το ψηλότερο χωμάτινο φράγμα στην Ευρώπη, επιφάνειας νερών 80,60 km2, με εκκένωση 15 κοινοτήτων και οικισμών.

• Αν δεν τολμήσουν οι πολιτικές δυνάμεις… αν δεν σπάσουν αυγά, τίποτα καλό ούτε… ομελέτα για τόπο, τον κόσμο, την εθνική οικονομία, το μέλλον νεωτερων γενιών.

• Οι Θεσσαλοί, οι Έλληνες χρωστούν ένα αγωνιστικό εγερτήριο για επιτάχυνση του Green Deal, για επίσπευση έργων καθαρής ενέργειας.

@ Για πολλά αιολικά, ηλιακά, υδροηλεκτρικά στην Χώρα, ώστε να μειώσουμε τους ρύπους, να απεξαρτηθεί η πατρίδα από ορυκτά και φυσικό αέριο Ρωσικό, για καθαρό υγιεινό περιβάλλον που θα αναγεννήσει και την ορεινή ύπαιθρο με αξιοποίηση των φυσικών πόρων, στην Πίνδο, τα Άγραφα, την κοιλάδα Αχελώου με τα νέα Υδροηλεκτρικά :

^ στη Συκιά (έχει εκτελεστεί το 70%) και στο Καταφύλλι  – λεγόμενο Αυλακίου ισχύος 83mw ….

* Για όλα αυτά, οι σημαντικες προτάσεις (για έργα Αχελώου και αναγέννηση ορεινής Πινδου) του νέου Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ας υιοθετηθούν από τα ΔΣ των τοπικών Δήμων, το ΠΣ Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Αρχή, ας προωθηθούν μαχητικά και με υπεύθυνο τρόπο.
—————————-
Πρόταση Γ. Κωτσού  στον Κ. Μητσοτακη για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία – Αχελώος

• Εθνικό είναι το αληθές ! Διονύσιος Σολωμός – Εθνικός Ποιητής.

Δημήτρης Παπακώστας -15/4/22- Αιρετός ΤΑ 25 έτη / Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006




Total
0
Shares
Previous Article
Έργα 1,8 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου στο οικόπεδο κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Next Article
δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα

Related Posts