Η κλιματική κρίση, η ξηρασία και η ανάγκη για Νερό, επιταχύνουν τα μεγάλα Έργα Φραγμάτων – αντλησιοταμίευσης και καινοτόμων δικτύων άρδευσης – ύδρευσης!

Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Η κλιματική κρίση, η ξηρασία και η ανάγκη για Νερό, επιταχύνουν τα μεγάλα Έργα Φραγμάτων – αντλησιοταμίευσης και καινοτόμων δικτύων άρδευσης – ύδρευσης!

Η ορεινή Αργιθέα , μια φτωχή σε εισοδήματα αλλά πλούσια σε φυσικούς πόρους (νερά -αέρας- κοιλάδα Αχελώου ποταμού) περιοχή, με υγιεινότατο κλίμα και τοπικά προϊόντα γευστικά και θρεπτικής αξίας, μπαίνει στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτών που κάνουν στροφή από τα Οδικά και Κατασκευές προς τα Αειφορικά Έργα Διαχείρισης Νερού, που λόγω κλιματικής κρίσης και ξηρασίας ανεβάζει τις «μετοχές»και αναδεικνύεται σε …’διάφανο’ χρυσό!

^Η κυβέρνηση ΝΔ για δεύτερη πλέον θητεία δεν έχει λόγους πια  να συνεχίσει πάλι αναβλητική τακτική, καλείται Εδώ και Τώρα  να δηλώσει την πολιτική βούληση για:

1. Ολοκλήρωση Φράγματος Συκιάς (που έχει εκτελεστεί κατά 70%). Άλλως αποκατάσταση τοπίου και δρόμων.

2. Άμεση λειτουργία Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας (καθαρή ενέργεια – νερό).

3. Σχεδιασμός και έναρξη έργου: Φράγμα Μουζακίου, που ρητά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ κα .

Με πρόσφατο άρθρο του ο Δήμαρχος Φάνης Δ. Στάθης καλεί τη νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει διαδικασίες. Αν Όχι Τώρα, τότε πότε;

4. Σύμφωνα με δημοσίευμα έγκριτης αθηναϊκής εφημερίδας, ευχάριστα και ελπιδοφόρα τα νέα και για την κατασκευή του φράγματος στη Λιμνοκοιλάδα Αχελώου (Αυλακίου – Καταφυλλίου) από μεγάλο Όμιλο,  που θα απογειώσει – κατά την άποψη πλειοψηφίας κατοίκων δημοτών περιοχής – οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημογραφικά την υπό ερήμωση, συρρίκνωση και φτωχοποίηση ορεινή πατρίδα μας.

IMG 1024

^Έχουμε ανάγκη ως καταφύγιο και τόπο προορισμού τα πάτρια εδάφη , οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και τις τελευταίες σταγόνες νερού ,να  μην σπαταλάμε πόρους φύσης.

Ας επενδύσουν στα σπίτια τους όλοι οι απόδημοι ανά την Ελλάδα και Εξωτερικό.

^Η Αργιθέα , η κοιλάδα Αχελώου μπορεί να πετύχει στη σημερινή ευνοϊκή συγκυρία: το Limit Up (αύξηση -άνοδο) που δικαιούται!

••• Πίστη και Μαχητικότητα τα όπλα μας …

Δημήτρης Παπακώστας
Total
0
Shares