Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η κεντρική ομιλία του υπ. Βουλευτη ΚΙΝΑΛ Ν. Καρδίτσας Νίκου Ευθυμιάδη

efthimiadis nikos kinal pasok ekloges

eftimiadis nikos kinal pasok

Είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε τις γενιές που υποστήριξε με πίστη και  αφοσίωση την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και έδωσε μάχες για την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε τους χιλιάδες πολίτες του Νομού Καρδίτσας, που πίστευσαν στις αρχές και το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είτε πικραμένοι, είτε περιθωριοποιημένοι, δίνουμε την μάχη για να εκφράσουμε τον Καρδιτσιώτη που μοχθεί, τον Πατέρα που σπουδάζει παιδιά, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη που δουλεύει χρόνια και πολλές ώρες καθημερινά για να επιβιώσει αυτός και η οικογένεια του.

Είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή 7 Ιουλίου, τους αγώνες μιας ζωής για μόρφωση, για επαγγελματική σταδιοδρομία, για κοινωνική αξιοπρέπεια και προσφορά.

Είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή, μια αταλάντευτη πορεία προσφοράς  στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, στη κοινωνία των πολιτών, οκτώ (8) χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στο Τεχνικό Επιμελητήριο και αγώνες μιας ζωής για την πνευματική και οικονομική ανάπτυξη του Τόπου.

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που μας χώρισαν στο παλιό και στο νέο, σε γέρους και νέους, σε ηθικούς και ανήθικους, στους πολλούς και στους λίγους, σε δαχτυλοδεικτούμενους και μη.

Είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε τους αγώνες μιας ζωής, με κόπο και μόχθο, με αρχές και αξίες, με  δημοκρατική πορεία για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ του Νομού Καρδίτσας να εκπροσωπηθεί σε υψηλότερους θεσμούς.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Ευθυμιάδης έθεσε ως προτεραιότητα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον ρόλο του Υπερταμείου. «Αν όμως δεν αλλάξουν αυτοί οι όροι, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα; Ο Ευθυμιάδης θέλησε να αναδείξει τη χρησιμότητα της ψήφου προς το Κίνημα Αλλαγής. «Εγγυώμαστε την πολιτική σταθερότητα» δεσμεύθηκε χαρακτηριστικά, ζητώντας εντολή «να αποτραπεί η κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα να αποδυναμωθεί καθοριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ» – κι αυτό, στη λογική πως η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Ευθυμιάδης ξεκαθάρισε ότι με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει στην κυβέρνηση ως συμπλήρωμα. «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είμαστε η εγγύηση για τη σταθερότητα» σχολίασε, εξηγώντας πως τόσο η αλλαγή του εκλογικού νόμου όσο και η συνταγματική αναθεώρηση απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, όσο και να προωθήσει αποτελεσματικά πολιτικές για την ευημερία σε στέρεες βάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε τη μεσαία τάξη στο επίκεντρο του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Η μεσαία τάξη ενοποιεί και συνθέτει την κοινωνία. «Δεν αρκεί απλώς ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα. Χρειάζεται ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό κοινωνικό συμβόλαιο, που δεν αφήνει κανέναν απέξω», τόνισε ο Νίκος Ευθυμιάδης και την ανάγκη ενός νέου εθνικού αφηγήματος, που θα έχει στον πυρήνα της τη μεσαία τάξη.

«Η μεσαία τάξη βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, που κρατάει δώδεκα χρόνια. Πρέπει να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει όχι ως ανάμνηση, αλλά ως βάση και ως πλατφόρμα για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε ο Νίκος Ευθυμιάδης περιγράφοντας την περίπου ως το έναυσμα της νέας εποχής. «θέλω να ελπίζω πως το κενό θα καλυφθεί μετά τις εκλογές. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη ένα νέο αφήγημα που οδηγεί στην ανασυγκρότησή της»

Ο Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στο ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για το μέλλον του Έθνους και της Χώρας και τις μάχες που πρέπει να δοθούν για την εθνική ανασυγκρότηση, την ανασύσταση της μεσαίας τάξης, την οριστική υπέρβαση της κρίσης, τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, δικαιοσύνης και προοπτικής για όλους.

Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες.

Τους δίνουμε το χέρι, όπως και σε όλους τους  πολίτες, τους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους νέους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, όλους τους δημιουργικούς συμπολίτες μας, αλλά και τους αδύναμους, να συστρατευθούν  με το Κίνημα Αλλαγής και να αγωνιστούμε μαζί για την αλλαγή πολιτικής, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς Κράτος Δικαίου, δηλαδή χωρίς ρύθμιση της κοινωνικής συμβίωσης βάσει των επιταγών του Συντάγματος. Και δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου χωρίς τήρηση της διάκρισης των εξουσιών, ελευθερία του λόγου, λειτουργία των αντιβάρων στη βούληση της πλειοψηφίας. Το Κράτος Δικαίου δεν ταυτίζεται με τη «λαϊκή κυριαρχία» αντίθετα την προστατεύει από καταχρήσεις και από την ύβριν.

Ζητώ την ψήφο του Καρδιτσιώτικου λαού ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε τους πολίτες αύριο με πραγματικά προοδευτικές προτάσεις για την επιστροφή στη λογική και την ευμάρεια.

Δίνω την μάχη με τα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για να ανατρέψουμε τα δεδομένα, ως ο πραγματικός προοδευτικός πόλος στην Ελληνική πολιτική ζωή. Με σχέδιο και μοντέλο διακυβέρνησης. Με πολιτική αυτονομία, αυτόνομη πορεία, πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ενεργός Πολίτης, πάντα παρών στα δύσκολα για τα ΠΑΣΟΚ.




Total
0
Shares
Previous Article
ekloges kwtsos 1

Μεγαλειώδης και με παλμό η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψ. βουλευτή Γ. Κωτσού στην Καρδίτσα

Next Article
kouloktsis2 1

Αισιόδοξος για μεγάλη νίκη ο Σωτήρης Κουλοκτσής