Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η «κατάντια» στα Πανεπιστήμια…μια ακόμα επιτυχία Τσίπρα

 

Κατά 3.000 περίπου, αυξάνεται φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός.

Εκείνο όμως που παρέλειψε επιμελώς να μας πει, είναι τι συνθήκες επικρατούν στα μεγάλα κυρίως Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα. Ούτε μας είπε για τις ευθύνες τις δικές του και της αριστερής του κυβέρνησης, του τι θα αντιμετωπίσουν, τόσο οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές, όσο και όλοι που ήδη φοιτούν.

Με το άσυλο, που οι ίδιοι επανέφεραν, τα Πανεπιστήμια παραδόθηκαν στις «συλλογικότητες», που οι ίδιοι «χαϊδεύουν», και τα μετέτρεψαν σε άνδρα ανομίας, όπου τελούνται πράξεις ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, βιασμοί στους προαύλειους χώρους, κατασκευή μολότοφ για τις βραδινές εξορμήσεις των αντεξουσιαστών, στοχοποίηση και τρομοκράτηση φοιτητών, επιθέσεις, προπηλακισμοί και ομηρία καθηγητών, καταλήψεις διαρκείας, καταστροφές της δημόσιας περιουσίας, σκουπίδια σε αίθουσες και διαδρόμους, αφίσες και γκράφιτι παντού.

Προχθές 93 Πανεπιστημιακοί σε μια «κραυγή αγωνίας» υπέγραψαν ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας, για την «κατάσταση βαριάς παρανομίας», που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, οι δε Πρυτανικές Αρχές καλούν για αστυνομική συνδρομή.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου όμως κωφεύει, αδιαφορεί για την νοσηρή αυτή κατάσταση, την υποβάθμιση, την απόλυτη παρακμή στα Πανεπιστήμια, αντίθετα την προστατεύει και την υποθάλπει. Με την αριστερόστροφη λογική τους, θεωρούν ότι έτσι ελέγχουν το «παιχνίδι». Ο δε Υπουργός Παιδείας πιστεύει, ότι πρέπει οι φοιτητές να γίνουν πιο «ρωμαλέοι» και να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις.

Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα στην ανώτατη και ανώτερη παιδεία, έχει προεκτάσεις που κοστίζουν στην χώρα και στο λαό. Οι εικόνες και τα γεγονότα, που κάνουν το γύρω του κόσμου, οι ζημιές, που πληρώνονται από τους έλληνες φορολογούμενους, οι ακαδημαϊκοί, που δεν μπορούν να προσφέρουν και να κάνουν τη δουλειά τους, μιας και τελούν υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

Οι φοιτητές, που αφ’ ενός έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους σε κάθε τους βήμα και πολλές φορές σοβαρούς, αφ’ ετέρου το εδραιωμένο καθεστώς των καταλήψεων, που τους εμποδίζει στις σπουδές, στα σχέδια και τους χρονικούς τους στόχους.

Τη δική τους αγωνία όμως βιώνουν και οι γονείς, που κάποιοι εξάντλησαν και την τελευταία οικονομική τους δυνατότητα, για να εξασφαλίσουν τα εχέγγυα στα παιδιά τους, ώστε να κατακτήσουν μια θέση σε Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, όταν έρχεται αυτή η στιγμή, ξεκινάει γι΄αυτούς ένας άλλος Γολγοθάς. Αυτός της αγωνίας και της ανησυχίας, για την ασφάλεια των παιδιών τους και το τι μπορεί τα τους συμβεί, σαν να μην τους αρκεί το οικονομικό κόστος, που έχουν να αντιμετωπίσουν και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η άθλια αυτή πραγματικότητα στα Πανεπιστήμια, ανυπερθέτως πρέπει να αλλάξει.

Από την σημερινή αριστεροϊδεοληπτική κυβέρνηση όμως, δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε τα αυτονόητα.

Διότι είναι αυτονόητο τα Πανεπιστήμιά μας να λειτουργούν κανονικά, με Νόμους, κανόνες και σεβασμό. Με ασφάλεια και σιγουριά οι φοιτητές μας να επιδίδονται στις σπουδές τους, μακριά από άνομες και παραβατικές καταστάσεις και συμπεριφορές.

Είναι αυτονόητο ότι, τα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα, θα πρέπει να αποτελούν χώρους γνώσης, έρευνας, καινοτομίας και να συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας. Να προβάλλουν την πατρίδας μας για την ιστορία της, τα γράμματα, τις τέχνες και την παράδοση, ώστε να την επιβεβαιώνουν ως κοιτίδα του Δυτικού σύγχρονου πολιτισμού.

Είναι αυτονόητο οι νέοι επιστήμονες να μένουν και να προσφέρουν, στη χώρα που τους σπούδασε, όχι να γεμίζουν τις βαλίτσες τους με απογοήτευση και να ξενιτεύονται, παράγοντας δις σε ξένες πατρίδες.

Όπως αυτονόητο είναι, ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα ανεχθούμε την κυριευμένη ανομία. Έχουμε στις πρώτες προτεραιότητες, την αποκατάσταση της κανονικότητας και της νομιμότητας στην Παιδεία και στα Πανεπιστήμια.

Η απαράδεκτη κατάσταση στα Πανεπιστήμια και γενικότερα, θα τελειώσει και η Αστυνομία αυτεπάγγελτα θα παρεμβαίνει παντού, όπου υπάρχει λόγος, σαφώς  και στα Πανεπιστήμια.

Δεν πρόκειται να καλύψουμε έκνομες συμπεριφορές και να επιτρέψουμε εικόνες ντροπής.

Στη ΝΔ είμαστε αποφασισμένοι και είναι γνωστό, ότι δεν έχουμε ιδεοληπτικούς φραγμούς και σύνδρομα του παρελθόντος.

Είναι χρέος και δέσμευση στα παιδιά μας, στους ακαδημαϊκούς, στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια και σε όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να ανεχθεί πια, τη σημερινή κατάντια.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Σοσιαλιστική Προοπτική: Η διαγραφή του Χρέους απαραίτητη προϋπόθεση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Next Article

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών