Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η καταιγίδα πλειστηριασμών ακινήτων απλώνεται και στην Καρδίτσα!

Η καταιγίδα πλειστηριασμών ακινήτων απλώνεται και στην Καρδίτσα!

Τον κίνδυνο να μείνουν στον δρόμο αντιμετωπίζουν μια φτωχή οικογένεια στην Καρδίτσα και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Αρτεσιανό. Την Τετάρτη 17 Μαΐου, εκπλειστηριάζονται οι κατοικίες τους στο ειρηνοδικείο Καρδίτσας, με επισπεύδουσα την «Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας».

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για διαμέρισμα 86,4 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 43.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην εκτιμηθείσα εμπορική αξία.

Στην δεύτερη, αφορά σε μια ισόγεια κατοικία 78,1 τ.μ. και μια παλιά αποθήκη 35 τ.μ., εντός οικοπέδου 1.090,00 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ.
Kαι στις δύο περιπτώσεις η οφειλή είναι μικρότερη της ήδη υποτιμημένης εμπορικής αξίας των κατοικιών!

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Κίνηση Πολιτών κατά των πλειστηριασμών Ν. Καρδίτσας» απαντά πως θα σταθεί αλληλέγγυα στις δύο οικογένειες συμπολιτών μας, με όλες τις δυνάμεις της και με δυναμική παρουσία στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας την Τετάρτη. Καλεί τους πολίτες της Καρδίτσας να συμβάλλουν και αυτοί στον αγώνα αντίστασης κατά της αρπαγής της στέγης μας.

Επισημαίνει ότι «ταυτόχρονα με την εν εξελίξει παράνομη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του λαού μας, κορυφώνεται τώρα η ενορχηστρωμένη επίθεση στην ιδιωτική μας περιουσία, γεγονός που καθιστά την παρουσία μας κάθε Τετάρτη στα κατά τόπους ειρηνοδικεία επιβεβλημένη, για την επιβίωση των οικογενειών μας».

Διερωτάται δε αν «η Καρδίτσα αποτελεί εξαίρεση από την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία θα διεξάγονται κανονικά οι πλειστηριασμοί κατοικιών  μόνο σε περιπτώσεις  που το ύψος της απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ.

Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Β. Τσιάκος: Συγχαρητήρια στις ομάδες μπάσκετ του Α.Σ. Καρδίτσας και των Τιτάνων Παλαμά

Next Article

Δήλωση Γεωργίου Κωτσού για την άνοδο του ΑΣΚ στην Α2 Εθνική

Related Posts