Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Καρδίτσα στέλνει μήνυμα … οικολογικό

 

Μήνυμα … οικολογικό έστειλε (και) την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η Καρδίτσα καθώς η 18η Οικολογική Γιορτή, που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής),  συνεχίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το άλσος του Παυσιλύπου, όπου πραγματοποιείται η Γιορτή, αποτέλεσε για άλλη μια φορά σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.

Η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας, στην οποία συμμετέχουν 41 εκθέτες από όλη τη χώρα, προσέλκυσε και πάλι το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου.

Κατά την περιήγησή του στην Αγορά, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο για την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών, να τα δοκιμάσει, να εκφράσει τις απορίες του και να συνειδητοποιήσει έτσι το νόημα της οικολογίας.

Με επιτυχία συνεχίστηκαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκίνησε με το βιωματικό εργαστήρι-παραμύθι «Ο Ντάντη φοράει δύο φτερά και πετάει μακριά» από τη  νηπιαγωγό-συγγραφέα κ. Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

Ακολούθησε η δράση «Η ζωή μέσα στη φύση» από την Εφορεία Προσκόπων Καρδίτσας και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ω!!! Φύση γιορτινή» από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας. Συμμετείχαν: Μίνα Αναστασοπούλου, Γιώργος Κούτσικος, Ντίνα Φλώρου. Κείμενα: Αντώνης Νικολάου.

Η αυλαία της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας έκλεισε στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

 

Χορηγοί της 18ης Οικολογικής Γιορτής

Μεγάλος Χορηγός: Δήμος Καρδίτσας – Ενεργειακή Κάμπου Α.Ε. ΟΤΑ

Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Θετικός ο απολογισμός της κοινωνικής δράσης του Δήμου Καρδίτσας τον Αύγουστο

Next Article

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την νόσο Αλτσχάϊμερ

Related Posts