Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η καρδιά της Χορωδιακής Ελλάδας χτυπά στο Μουζάκι – Ανοίγει αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Ολοκληρώθηκε στο Μουζάκι με μεγάλη επιτυχία και την «Ωδή της Χαράς» του Μπετόβεν το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Η καρδιά της Χορωδιακής Ελλάδας χτυπά στο Μουζάκι – Ανοίγει αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 ο κύκλος του Μουζακίου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναυλιών της Καρδίτσας της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και από αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 8.30 το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel.

Για δέκα μέρες η καρδιά της Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής χτυπά στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι σε μια μοναδική Χορωδιακή πανδαισία, που έχει καθηλώσει το  ακροατήριο, που κάθε βράδυ έδινε το παρόν στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Εντυπωσιακός ο Μπετόβεν με την «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία που την ερμήνευαν κάθε βράδυ οι μικροί χορωδοί, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε όλο το ακροατήριο. Ο Ύμνος της Ευρώπης ερμηνευόταν στην αρχή και το τέλος της βραδιάς από όλους τους χορωδούς και τους ακροατές να το σιγοτραγουδούν. Οι Χορωδίες εναλλάσσονταν δημιουργώντας ένα πολύχρωμο παζλ ηχοχρωμάτων, που συνέπαιρνε τους εκατοντάδες ακροατές.

Για τέσσερις ημέρες η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στο Μουζάκι όπως έχει καθιερωθεί πλέον με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μουζακίου.

Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί η Καρδίτσα την καταπληκτική Σχολική Ορχήστρα- Χορωδία του Γυμνασίου «Mario Pluchinotta» di Sant’ Agata li Battiati, από την Κατάνια της Ιταλίας που θα προσφέρει καταπληκτικές βραδιές, ανάλογες με το υψηλό μουσικό επίπεδο της μουσικής εκπαίδευσης και της μουσικής παράδοσης της Ιταλίας. Επίσης η ιταλική ορχήστρα και χορωδία του Γυμνασίου της Σικελίας και συγκεκριμένα από την Κατάνια θα γίνει δεκτή από τις αρχές του τόπου και θα επισκεφθεί σχολεία της Καρδίτσας.

Συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην μεγάλη αίθουσα του Μouzaki Palace Hotel με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) μουσικών συνόλων, της σχολικής χορωδίας του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ξάνθης, της παραδοσιακής ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, της σχολικής χορωδίας του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων και της σχολικής χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κλπ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και από σήμερα Πέμπτη μεταφέρεται στο Μουζάκι.

Για 42 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για σαράντα δύο (42) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός – πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Επισημαίνεται πως οι Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών είναι κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας. Στόχος της διοργάνωσης είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού. Ήδη το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 3 Ελληνικές Χορωδίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Διεθνή Διαγωνισμό του Νόβισαντ της Σερβίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας, η Γεωργία Καλογήρου και η Βασιλική Παναγιωτίδου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ης ΗΜΕΡΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Η Σχολική Χορωδία του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ξάνθης υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Τσέλιου
  • Η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου με τον Μάκη Κρανιώτη στο κλαρίνο, τον Κωνσταντίνο Γκοτζιά στο λαούτο και τον Δημήτρη Κωσταρέλο στα κρουστά
  • Η Σχολική Χορωδία του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Βούλγαρη
  • Η Σχολική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Γκοτζιά

Κοινό έργο : Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, ACS, HOTEL ΑΡΝΗ, HOTEL ΑΥΡΑ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ.




Total
0
Shares
Previous Article
Πανελλήνιος Αγώνας Υπερελαφρών Αεροσκαφών (Κατηγορία 3AXIS) Plastiras Lake Cup 2024 στο Αεροδρόμιο Μυρίνης

Πανελλήνιος Αγώνας Υπερελαφρών Αεροσκαφών (Κατηγορία 3AXIS) Plastiras Lake Cup 2024 στο Αεροδρόμιο Μυρίνης

Next Article
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα η έναρξη του 6ου Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ Σχολείων

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα η έναρξη του 6ου Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ Σχολείων

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων