Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η «ΙΘΑΚΗ» και το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης

.

 Στις 20 Αυγούστου έκλεισε ο κύκλος των Μνημονίων αρέσει-δεν αρέσει στη ΝΔ και στους συνοδοιπόρους της. Από σήμερα και στο εξής ο έλεγχος από τους εταίρους θα αφορά μόνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας ως μέλος της Ευρωζώνης. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αφήνονται πια στην πολιτική ελευθερία της ελληνικής κυβέρνησης.

 Τρεισήμισι χρόνια μετά, μέσα από επώδυνους συμβιβασμούς, η Αριστερά απέδειξε ότι μπορούσε να πετύχει εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Βγάζει τη χώρα από τα Μνημόνια έχοντας προχωρήσει μάλιστα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεις από αυτές που ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, δεν είχαν ούτε καν ακουμπήσει. Ένας κύκλος έκλεισε και μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει.

 Δείγματα αυτής της πολιτικής θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Ο στόχος της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι να μπει ξανά η χώρα μας σε μια τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και η ανάδειξη των υγιών κοινωνικών δυνάμεων είναι ο μόνος δρόμος για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της ως πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και γέφυρα προς την Ασία μιας Ευρώπης που αναζητεί τον βηματισμό της απέναντι στις νεοφιλελεύθερες εμμονές και τα φαντάσματα μιας επιθετικής Ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι, ακόμη και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πράγματι δύσκολο να αποδεχθεί σήμερα την πραγματικότητα του τέλους των μνημονίων. Αποτελεί για τον κ. Μητσοτάκη την απόλυτη πολιτική ακύρωση. Γι’ αυτό και την αρνείται, όπως κάποτε οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος αρνήθηκαν ότι η Γη γυρίζει. Διαψευστήκαν όλες οι στρατηγικές εκτιμήσεις της ΝΔ. Από το 2016 ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης, το 2017 την Άνοιξη παρακαλούσαν ΔΝΤ και Σόιμπλε να μην κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση, το καλοκαίρι του 2017 έλεγαν ξανά ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης, το φθινόπωρο του 2017 μιλούσαν για νέα δημοσιονομικά μέτρα, τον χειμώνα του 2017 ότι οδεύουμε σε τέταρτο Μνημόνιο, την Άνοιξη του 2018 προέβλεπαν πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέες δεσμεύσεις. Δυστυχώς για την ΝΔ και τον αρχηγό της, η Αριστερά τα κατάφερε όπως θα τα καταφέρει και στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο.

 Όσον αφορά τις κραυγές του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Κυρανακή, του Οικονόμου, του Αυγενάκη και πάει λέγοντας με χυδαιότητες, ύβρεις και εμφυλιοπολεμικά ξεσπάσματα αυτές δεν μας αγγίζουν. Εκθέτουν όμως ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιμένει να διχάζει τους Έλληνες»! συνεπικουρούμενος και από την κ. Φώφη Γεννηματά. Και όλα αυτά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη διεμήνυσε πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ που νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της.»  Επειδή ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια όσων επιμένουν στην εξουσία των λίγων, όσων θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου και τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης». Διχασμός, κατά Μητσοτάκη, είναι η έλλειψη ανοχής στους εντιμότατους φίλους του.

 Οι Έλληνες δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι κύριε Μητσοτάκη.


Για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Κρύος Παναγιώτης 

syriza 1




Total
0
Shares
Previous Article

Η πληροφορική «ζωντανεύει» σε κλειστό σχολείο του Δήμου Τρικκαίων

Next Article

Ενισχύσεις 46,6 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…